Viral Κόσμος

Eurovision: Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν… προσπάθησε να διακόψει τον διαγωνισμό

«Ήταν ένα μεγάλο, μεγάλο χάος», θυμάται ο Μπερν.
Ακούστε το άρθρο

Μια… ανάσα από τη νίκη στη Eurovision έφτασε πέρσι η Γαλλία, με τους Maneskin και την Ιταλία να… κάνει «χαλάστρα» στους Γάλλους προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν!

Την αποκάλυψε έκανε ο Στεφάν Μπερν, ο σχολιαστής της Eurovision στη Γαλλία, ο οποίος μιλώντας στο BBC αποκάλυψε πως έλαβε μήνυμα από τον Εμανουέλ Μακρόν στο κινητό του, με αφορμή την εμφάνιση των Maneskin, του συγκροτήματος από την Ιταλία που κέρδισε τον διαγωνισμό.

«Ήταν ένα μεγάλο, μεγάλο χάος», θυμάται ο Μπερν.

«Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου -ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο- που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν, λέγοντας: «Πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ».

Το… σκάνδαλο

Υπενθυμίζεται ότι παραλίγο να ξεσπάσει ένα μίνι σκάνδαλο την ώρα της διεξαγωγής της Eurovision της Ολλανδίας, καθώς ο Νταμιάνο Νταβίντ, τραγουδιστής των Maneskin, φαίνεται σε ένα πλάνο σα να κάνει χρήση κοκαΐνης στο Green Room, την ώρα που ανακοινώνονταν οι ψήφοι των χωρών.

Δεδομένου του ότι η Μπάρμπαρα Πραβί, τραγουδίστρια που εκπροσώπησε τη Γαλλία, βρέθηκε πολύ κοντά να κερδίσει τον διαγωνισμό, είναι λογικό πως τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης της χώρας ήθελαν να αποκλειστούν οι Ιταλοί.

«Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: ‘Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι’» αποκαλύπτει ο Στεφάν Μπερν και προσθέτει «μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Ούτε φιλοξενούσαμε τον διαγωνισμό ούτε είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!».

Ωστόσο, η Ντελφίν Ερνότ, η πρόεδρος της EBU, που διοργανώνει τη Eurovision, τυχαίνει να κατάγεται επίσης από τη Γαλλία, για αυτό και πήρε θέση για το θέμα, συνιστώντας σε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

«Η Ντελφίν Ερνότ είπε ότι αν κερδίσουμε, θέλουμε να είμαστε οι νικητές επειδή το αξίζουμε, όχι επειδή έχουμε αποκλείσει αυτούς που πήραν την πρώτη θέση», τονίζει στο BBC ο Μπερν. «Οπότε, τελικά, δεν διαμαρτυρηθήκαμε».

Τελικά, ο frontman των Maneskin έκανε αργότερα ένα τεστ ναρκωτικών, το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό και η Ιταλία διοργανώνει τη φετινή Eurovision. Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision κατόπιν εντολής του προέδρου Μακρόν.

«Πάντα παρακολουθεί Eurovision», λέει γελώντας ο παρουσιαστής, ο οποίος είναι θρύλος των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών στη Γαλλία και ιδρυτής της γαλλικής έκδοσης του National Trust. «Είναι πολύ πατριωτικό να την παρακολουθείς», καταλήγει.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα