Ψυχαγωγία

Eurovision: Στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου η Κύπρος – Δείτε σε ποια θέση θα εμφανιστεί

Ακούστε το άρθρο

Ο Α΄ Ημιτελικός έλαβε χώρα χθες στη Λισαβόνα με 19 χώρες να διαγωνίζονται αλλά μόνο 10 να αποκτούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Η Ελλάδα, η οποία εμφανίστηκε στη 14η θέση, δε κατάφερε να πείσει την Ευρώπη και αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Ωστόσο, η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα εμφανίστηκε τελευταία στο χθεσινοβραδινό ημιτελικό και με μια εκρηκτική παρουσία κατάφερε να προκριθεί. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εντυπωσιάστηκαν από την απίστευτη ενέργεια και την άψογη εκτέλεση της χορογραφίας της.

Φωτιά έβαλε κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή του Altice Arena η Ελένη Φουρέιρα
Φωτιά έβαλε κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή του Altice Arena η Ελένη Φουρέιρα  AP

Δημοσιογράφοι στο press center τραγούδησαν και χειροκρότησαν δυναμικά την εμφάνισή της, ενώ όλο το στάδιο σειόταν κατά τη διάρκεια του τραγουδιού. Μέχρι και οι “αντίπαλοί” της σηκώθηκαν όρθιοι να χορέψουν και να απολαύσουν το όλο θέαμα!

Σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τον ημιτελικό, η Ελένη Φουρέιρα έδειξε εμφανώς ευχαριστημένη και συγκινημένη με την πρόκριση της Κύπρου στο τελικό δηλώνοντας ότι: “Είμαι ήδη νικήτρια. Όλα όσα συμβαίνουν είναι πολύ όμορφα και το εννοώ πραγματικά όταν λέω πως για εμένα θα είναι το ίδιο είτε κερδίσω, είτε όχι. Όταν ακούω τον κόσμο να τραγουδά το Fuego, αυτό είναι απίστευτο”.

Στη διαδικασία επιλογής που ακολούθησε για τη θέση με την οποία θα εμφανιστούν οι προκρινόμενες χώρες στον τελικό του Σαββάτου, η Ελένη κατάφερε να τραβήξει το χαρτάκι που την τοποθετεί στο δεύτερο μισό του τελικού.

Στο δεύτερο μισό θα εμφανιστούν μαζί της και το Ισραήλ, ένα από τα μεγάλα φαβορί, καθώς και η Τσεχία, η Βουλγαρία και η Φιλανδία. Στο πρώτο μισό μέχρι στιγμής βρίσκονται η Εσθονία, η Αυστρία, η Λιθουανία και η Αλβανία.

Η Ελένη Φουρέιρα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό
Η Ελένη Φουρέιρα προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό  AP

Πλέον η συμμετοχή της Κύπρου φλερτάρει με τη νίκη αφού βρίσκεται στη πρώτη θέση στα προγνωστικά, με απόδοση 3.5, εξοστρακίζοντας το Ισραήλ που πλέον βρίσκεται στη 3η θέση με απόδοση 6 αμέσως μετά τη Νορβηγία που έρχεται δεύτερη με απόδοση 5 στο stoiximan.gr.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο B’ Ημιτελικός με τις υπόλοιπες 18 χώρες να διαγωνίζονται για μια θέση στο τελικό της Eurovision. H σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του ημιτελικού είναι αυτή:

1. Νορβηγία

2. Ρουμανία

3. Σερβία

4. Άγιος Μαρίνος

5. Δανία

6. Ρωσία

7. Μολδαβία

8. Ολλανδία

9. Αυστραλία

10. Γεωργία

11. Πολωνία

12. Μάλτα

13. Ουγγαρία

14. Λετονία

15. Σουηδία

16. Μαυροβούνιο

17. Σλοβενία

18. Ουκρανία

Mαζί με τις 20 χώρες που θα προκριθούν από τους δύο ημιτελικούς, το Σάββατο θα εμφανιστούν και οι λεγόμενες “Big 5” (Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία) και η διοργανώτρια χώρα Πορτογαλία, που περνάνε απευθείας στο τελικό.

Δείτε την εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα τη βραδιά του χθεσινού ημιτελικού

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα