Ηλεία

ΕΒΕ Ηλείας: Η παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς

13347_ph1.jpg

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ.Νικολούτσος, έθεσε το ζήτημα των πλειστηριασμών στο Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Αθήνα.

«Σε καμία περίπτωση και ειδικά σε αυτή την περίοδο δεν θα πρέπει να υπάρξει άρση των απαγορεύσεων για τους πλειστηριασμούς».


Αυτό τόνιζε κατ? επανάληψη σε συζητήσεις που είχε με επαγγελματίες και εκπροσώπους της αγοράς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος έθεσε το ίδιο ζήτημα στις επαφές του που είχε στην Αθήνα με εμπλεκόμενους παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Ο κ. Νικολούτσος εξέφρασε την ανησυχία, μεταξύ άλλων και του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού με αφορμή τα όσα είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ασκήθηκαν πράγματι έντονες πιέσεις από την πλευρά των μελών της τρόικας, για να ανοίξει ο κύκλος των πλειστηριασμών.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στην κοινωνία και την αγορά από τέτοιου είδους δημοσιεύματα, προκαλεί συνθήκες που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας, ενώ θέτουν σε καθεστώς αβεβαιότητας πολλούς συμπατριώτες μας που δεν μπορούν σήμερα, εξαιτίας της ύφεσης, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


Ζήτησε έτσι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα και το τι ακριβώς συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις, αλλά και τις θέσεις που παίρνουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Επεσήμανε δε ότι θα ήταν αδιανόητο οποιαδήποτε μορφή υποχώρησης από την κυβέρνηση, αφού έτσι υπήρχε άμεσος ο κίνδυνος, για ορισμένα μόνο χρέη, να βγουν προς εκποίηση περιουσίες που έγιναν με κόπο και εντατική δουλειά χρόνων από τους πολίτες.

«Η διαβεβαίωση πάντως του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί, δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης, όμως δεν πρέπει να καθησυχάζουμε αφού πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά θέματα με ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις.

»Αναμφιβόλως, ο Επιμελητηριακός θεσμός το παρακολουθεί από κοντά, έχοντας ήδη κάνει τις ανάλογες μέχρι τώρα παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο που αυτές απαιτούνται», κατέληξε ο κ. Νικολούτσος.

Όλη η επικαιρότητα