Ηλεία

ΕΒΕ Ηλείας: Να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών αλλά και των φετινών έχουν οδηγήσει πολίτες, αγρότες και επιχειρηματίες στα όρια της αντοχής τους
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη φορά η Ηλεία είναι στο επίκεντρο αλλεπάλληλων φυσικών καταστροφών.

Μετά τις πυρκαγιές του 2007, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές του 2021 και τις πρόσφατες πλημμύρες, έχει να αντιμετωπίσει και τις άμεσές ζημιές όσο και τις έμμεσες που πλήττουν το σύνολο τις τοπικής οικονομίας.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηλείας μετά από έκτακτη συνεδρίαση λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τον Ν. Ηλείας στις 26-11-2021 αποφάσισε τα εξής :

Ζητούμαι να κηρυχθεί όλος ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί δεν υπάρχουν διαδημοτικά σύνορα όταν επέρχεται μια τέτοιου μεγέθους καταστροφή.

Τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών αλλά και των φετινών έχουν οδηγήσει πολίτες, αγρότες και επιχειρηματίες στα όρια της αντοχής τους.

Ζητάμε συνάντηση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος προτείνοντας λύσεις που θα διευκολύνουν και θα στηρίξουν τον επιχειρηματικό και αγροτικό κόσμο της Ηλείας.

ΔΤ

Όλη η επικαιρότητα