Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία

Ευγενία Χριστοπούλου: «Είναι  χρέος μου να εργάζομαι για το κοινό καλό»

Ακούστε το άρθρο

Η Ευγενία Χριστοπούλου είναι μια έμπειρη, δυναμική και καταξιωμένη γυναίκα με πολύπλευρη δράση, με πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, με προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Με γνώση και αυτογνωσία δηλώνει τη συμμετοχή της στα δημοτικά πράγματα , ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Μαζί μπροστά» του κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί καταθέτει την ταυτότητά της:

-Ποιός ο ρόλος της γυναίκας στα κοινά;

-Πάντα παρομοιάζω την πολιτική ζωή με το σπίτι και την οικογένεια. Όπως η γυναίκα κυρίως φροντίζει για τα εσωτερικά του σπιτιού, το μεγάλωμα των παιδιών, τη συνεισφορά στα οικονομικά μέσω της εργασίας της , και πολλές φορές  αναλαμβάνει και την διαχείριση τους, έτσι μπορεί να διαχειριστεί και τις κοινές υποθέσεις, κατέχοντας οποιοδήποτε αξίωμα. Συνδυάζοντας τη γνώση και την ευαισθησία η γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση πολλών προβλημάτων, στη διαμόρφωση πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων.

-Πως κρίνετε την συμμετοχή των γυναικών στα δημοτικά δρώμενα;

-Η συμμετοχή των γυναικών στα δημοτικά και εν γένει πολιτικά δρώμενα, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας διαφορετικής προσέγγισης  των τοπικών προβλημάτων. Η αυξημένη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα εξουσίας, δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν οι απόψεις, τα οράματα και οι προσδοκίες των γυναικών. Η γυναίκα έχει το «σύνδρομο» των πολλαπλών ρόλων. Είναι ο συνδετικός κρίκος καθώς είναι μάνα, σύζυγος, αγρότισσα, επιχειρηματίας, υπάλληλος και ξέρει να συνταιριάζει και να συνθέτει.

-Πως αντιλαμβάνεστε την ενασχόλησή σας με τα δημοτικά πράγματα;

-Θεωρώ την ενασχόλησή μου με την πολιτική ως δράση ανθρωπισμού που έχει ως επίκεντρο και αποκλειστική αναφορά τον άνθρωπο ατομικά και ως κοινωνικό σύνολο. Έχω συνταχθεί με καινούργιες ιδέες και αντιλήψεις και πιστεύοντας ότι είναι αναγκαίος ένας προγραμματισμός στην Αυτοδιοίκηση προς την κατεύθυνση των ανθρωπίνων προτεραιοτήτων αποφάσισα την ενασχόλησή μου με τα δημοτικά.

-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη;

-Χρειαζόμαστε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ισχυρή, οικονομικά και θεσμικά. Πρέπει το κράτος να μεταβιβάσει ευθύνη, πόρους και αρμοδιότητες σε αυτή. Χρειάζεται φορολογική αποκέντρωση για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, αναβαθμισμένο ρόλο και παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και εκπαίδευσης. Μια τέτοια Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη. Πιστεύω σε μια διεκδικητική Αυτοδιοίκηση. Σε έναν Δήμο ενωτικό, πρωτοποριακό και δυναμικό που θα αγωνίζεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών του.

-Ο Εθελοντισμός είναι για εσάς μεγάλο αξίωμα. Τι σημαίνει εθελοντισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Ο Εθελοντισμός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συγγενικοί θεσμοί. Και οι δύο είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Το πνεύμα του και οι σκοποί του με οδήγησαν στο χώρο της. Όλοι οι κοινωνικοί θεσμοί είναι θεμελιωμένοι στις βάσεις και στις αρχές του εθελοντισμού.

-Πιστεύετε σε έναν Δήμο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ;

-Αναμφισβήτητα ναι. Με την δημιουργία δομών και υπηρεσιών και την εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και ενίσχυσης, ο Δήμος θα εκφράζει έμπρακτα την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

-Τι σημαίνει για εσάς σύγχρονες πόλεις και σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση ;

– Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η προσφορά υπηρεσιών δίνουν τον χαρακτήρα της σύγχρονης πόλης. Σε αυτή την προοπτική εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμιση, η λειτουργία συστημάτων  τηλεδιαχείρισης  και προληπτικής συντήρησης. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα έξυπνης στάθμευσης, διαχείριση κάδων απορριμμάτων, σημεία ελεύθερης πρόσβασης κ.α

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες  σε μια δημοτική αρχή;

-Η συνεχής αναβάθμιση της καθημερινότητας του δημότη, πρέπει να είναι η προτεραιότητα της. Κύριος στόχος της: η ανάδειξη του Δήμου σε ένα Δήμο με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα ζωής στους δημότες του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργεί ως ανάχωμα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που διέρχεται ο τόπος.

-Εκπροσωπείτε τη νέα γενιά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πόσο συμμετέχουν οι νέοι σήμερα στην πολιτική;

-Βλέποντας τους υποψηφίους των συνδυασμών όλων των επιπέδων της Ηλείας, μπορώ να πω ότι η συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη. Και αυτό είναι παρήγορο γεγονός για το μέλλον της πολιτικής και του τόπου. Οι νέοι άνθρωποι φέρνουν νέες ιδέες, έχουν οράματα και μπορούν να δώσουν πολλά για την πρόοδο της κοινωνίας. Οι νέοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εγγύηση για το μέλλον.

Ποια είναι η εμπειρία σας στα κοινά;

-Από την πολύχρονη δράση μου στο κοινωνικό, πολιτιστικό χώρο έχω αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στα δημόσια πράγματα. Συμμετέχω ενεργά στον Δήμο Πύργου ως άμισθη σύμβουλος σε θέματα κυρίως πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στον Ερυθρό Σταυρό ως Σαμαρείτισσα και μέλος  του Δ.Σ  και ως πρόεδρος της πολιτιστικής εταιρείας «Τάκης Δόξας». Παράλληλα στηρίζω κάθε πρωτοβουλία που προάγει τον πολιτισμό. Είμαι καθημερινά κοντά στους συμπολίτες μας και έχω τάξει τον εαυτόν μου στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Θεωρώ χρέος μου να εργάζομαι για το κοινό καλό.

-Ποιο είναι  το όραμά σας  για τον Δήμο;

-Ονειρεύομαι μια πόλη όπου μέσα από ζωτικές παρεμβάσεις θα παίζουν τα παιδιά μας ελεύθερα σε χώρους αναψυχής και πρασίνου.

Ονειρεύομαι μια πόλη που θα μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο άνετα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ονειρεύομαι έναν Δήμο ανάπτυξης –πρόνοιας και προόδου. Με εύκολη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία και στη φροντίδα της τρίτης ηλικίας. Με ουσιαστική  μέριμνα για τους συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας.

Ονειρεύομαι μια πόλη καθαρή, φωτισμένη, λαμπερή, γεμάτη ζωή, δράση, πολιτισμό και κοινωνική αλληλεγγύη.

Αυτά τα όνειρα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη με τον συνδυασμό «Μαζί μπροστά» με  υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Κωνσταντίνο  Νικολούτσο  γιατί έχουμε τη θέληση και τη δύναμη!

Όλη η επικαιρότητα