Ηλεία Συνεντεύξεις

Ευγενία Χριστοπούλου: Μια γυναίκα πρότυπο ενεργού πολίτη!

Ακούστε το άρθρο

Η Ευγενία Χριστοπούλου είναι  ιδιαίτερα γνωστή στην τοπική κοινωνία, λόγω της έντονης κοινωνικής της δραστηριότητας. Είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει αμέσως με το καλοσυνάτο χαμόγελο, τους ευγενικούς της τρόπους, το όμορφο παρουσιαστικό της και την «σπιρτάδα» της. Σήμερα μας μιλά σε «Πρώτο Ενικό» για τη ζωή της και την κοινωνική της δράση.

  1. Με αφορμή την γιορτή των Ένοπλων Δυνάμεων της περασμένης εβδομάδας, θα θέλαμε να μας αναφέρετε τους λόγους που σας οδήγησαν να ασχοληθείτε με το επάγγελμα της στρατιωτικού;
  • Οι λόγοι που επέλεξα το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι από αγάπη για την Ελλάδα, αλλά και βιοποριστικοί. Έχω τελειώσει ΑΤΕΙ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, τμήμα Λογιστικής και πριν ενταχθώ στον στρατό ήμουν για δύο χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη Νομαρχία Πρέβεζας. Προέκυψε παράλληλα  ο διαγωνισμός στον Στρατό, πληρούσα τις προϋποθέσεις και υπέβαλα τα χαρτιά μου για κάτι πιο μόνιμο.
  1. Βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό ασχολείστε έντονα με τα κοινά και λαμβάνετε μέρος σε δράσεις; Πείτε μας μερικά λόγια για αυτό.
  • Με τα κοινά ασχολούμαι εδώ και αρκετά χρόνια απλά το τελευταίο διάστημα υπάρχει πράγματι  περισσότερη δράση . Έχω την αντίληψη ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να προσφέρουμε, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας, προκειμένου να αλληλοβοηθηθούμε σαν κοινωνία και σαν άτομα. Οι δράσεις μου δεν περιορίζονται σε έναν ρόλο ή σε έναν κλάδο αλλά είναι διάχυτες. Είμαι μέλος τριών τοπικών συλλόγων και  δύο εθελοντικών οργανισμών. Σαν άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου προσπαθούμε να κάνουμε αξιόλογα πράγματα στην πόλη μας. Μια πρόσφατη δράση μας, ήταν η ανάδειξη και ο  εμπλουτισμός του λαογραφικού μουσείου Πύργου με εκθέματα από δωρεές των κατοίκων. Την Άνοιξη δε, θα πραγματοποιηθεί μια γιορτή του στίβου για παιδιά στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, ιδέα μου που «αγκαλιάστηκε» από την πρώτη στιγμή. Είμαι υποστηρικτής σε κάθε φιλανθρωπική ή πολιτιστική πρωτοβουλία που προσφέρει κοινωνικό έργο. Η αγάπη μου για τον άνθρωπο  με ώθησε να γραφτώ φέτος και στη σχολή Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Ο εθελοντισμός για μένα είναι τρόπος ζωής.
  1. Πως καταφέρνετε να συνδυάζετε ταυτόχρονα τον ρόλο μητέρας, εργαζόμενης και ενεργού πολίτη;
  • Με ισχυρή θέληση, σωστό προγραμματισμό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Με τον σύζυγό μου εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος και η  ανιδιοτελής προσφορά για εμάς, είναι κάτι το αυτονόητο. Για τα παιδιά μου είμαι υπερήφανη και από αυτά παίρνω  θάρρος  να κάνω ακόμη περισσότερα. Φυσικά  αξιοποιώ στο έπακρο τον χρόνο μου ώστε να υπάρχει παντού ισορροπία.
  1. Ποια είναι η στήριξη που λαμβάνετε καθημερινά από τους δικούς σας ανθρώπους;
  • Μεγάλη στήριξη έχω από το σύζυγό μου, αφού ασχολείται εξίσου όπως και εγώ με τα παιδιά μας και με τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Σε ότι και αν επιλέξω να ασχοληθώ είναι πλάι μου και εμπιστεύεται απόλυτα τις δυνατότητες μου. Αγαπώ και τα εφτά αδέρφια μου αλλά με κάποια που ταιριάζουμε περισσότερο σαν χαρακτήρες υπάρχει καθημερινή επικοινωνία και αλληλοϋποστήριξη. Οι γονείς μου βρίσκονται ουσιαστικά αλλά και πρακτικά πολύ κοντά μου και είναι στη διάθεσή μου οποιαδήποτε στιγμή τους ζητήσω βοήθεια να μου την προσφέρουν απλόχερα. Είμαι υπερήφανη και νιώθω ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς. Επίσης έχω κάποιους καλούς φίλους που με πλαισιώνουν και αισθάνομαι τυχερή γι’ αυτό!
  1. Ποιες είναι οι μελλοντικές σας βλέψεις; Yπάρχει περίπτωση να εμπλακείτε περισσότερο με τα κοινά ως υποψήφια σύμβουλος στις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές;
  • Πράγματι το να θέσω υποψηφιότητα στις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά χωρίς ακόμη να έχω πάρει  οριστικές αποφάσεις. Θεωρώ ότι  με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο και πιο ουσιαστικά. Γνωστοί και φίλοι με παροτρύνουν  να ασχοληθώ με τον τόπο μου από πιο υπεύθυνη θέση.   Ό,τι πάντως και αν αποφασίσω θα συνεχίσω να πορεύομαι με τις αξίες που πρεσβεύω.

WHO IS WHO

Η Ευγενία Χριστοπούλου είναι μια γυναίκα όπου η δράση της τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης και θαυμασμού, αφού συνδυάζει το ρόλο μητέρας, της στρατιωτικού  και του ενεργού πολίτη, με σημαντική προσφορά στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Το ενδιαφέρον της  για το συνάνθρωπο της, αποτελεί την κινητήριο δύναμη που μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλους αυτούς τους ρόλους με επάρκεια. Είναι μητέρα τριών παιδιών, 15, 10 και 8 ετών, πτυχιούχος οικονομικών και στο πτυχίο σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με θέμα: στρατηγικές  και τεχνικές  διαχείρισης  κρίσεων σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Γνωρίζει  πρώτες  βοήθειες , μετέχει ως εθελόντρια στον  Ε.Ε.Σ και  ασχολείται ενεργά με τα κοινά του τόπου. Είναι άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος, εθελοντισμού και δημοσίων σχέσεων. Είναι πολίτης του κόσμου και ανάδοχος παιδιού στην ACTIONAID και δραστήριο μέλος σε τοπικούς συλλόγους. Τέλος, είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα <<Πατρίς>>  θίγοντας  ενδιαφέροντα κοινωνικά θέματα.

Όλη η επικαιρότητα