Ελλάδα

Εύοσμος: Με λευκά γαρύφαλλα στα χέρια το τελευταίο αντίο στα τέσσερα θύματα του τροχαίου

Ακούστε το άρθρο

Πλήθος ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές που κρατούν λευκά γαρύφαλλα στα χέρια έχουν ήδη συγκεντρωθεί στους δύο ναούς της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να τελεστούν οι κηδείες των δύο εκ των τεσσάρων νεαρών που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κηδεία του ενός 17χρονου πραγματοποιείται στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Κοιμητήρια Ευόσμου και του παιδικού του φίλου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Αύριο θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς ο 17χρονος οδηγός ενώ ο 19χρονος που επέβαινε στο αμάξι θα κηδευτεί επίσης αύριο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Την ίδια στιγμή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 17χρονος φίλος τους, ο μόνος από τους πέντε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, που κατάφερε να βγει ζωντανός. «Η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Δίνει μάχη. Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή. Προσπαθούμε να ελέγχουμε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του. Το μεσημέρι η ιατρική ομάδα πιθανότατα να επιχειρήσει μια πρώτη εκτίμηση της πορείας της υγείας του» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

Σε επικοινωνία του www.praktoreio-macedonia.gr με την Αθανασία Θεοδωρίδου, την υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπου φοιτούσαν τα παιδιά, η καθηγήτρια δήλωσε: «Η είδηση αναστάτωσε το σχολείο. Συγκλονιστήκαμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Όλοι οι μαθητές θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά στη τελευταία τους κατοικία. Το ίδιο και εμείς οι καθηγητές. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά».

Στο μεταξύ, τεχνική πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα. Η ίδια έδωσε εντολή να οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο μοιραίο αυτοκίνητο, ώστε το πόρισμα που θα συνταχθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της προανάκρισης την οποία διεξάγει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να προσκομιστούν στις δικαστικές αρχές.

Οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν το δρόμο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα ως επικίνδυνο λόγω έλλειψης φωτισμού και διαγράμμισης του οδοστρώματος. «Χθες ακούστηκε ότι στο δρόμο αυτό γίνονται συχνά κόντρες. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο. Αδύνατο να συμμετείχαν αυτά τα παιδιά σε αγώνες. Δεν το πιστεύω. Αποκλείεται και το λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια» τόνισε η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, Αθανασία Θεοδωρίδου.

Διαβάστε ακόμη

Πέντε σενάρια για το πολύνεκρο τροχαίο στον Εύοσμο εξετάζει η τροχαία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα