Εκλογές Εκλογικά Νέα Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Ποια είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση

Ακούστε το άρθρο

Μία νέα δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για «Τα Νέα», δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββάτου και παρουσιάζει σταθερό το «γαλάζιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 6,5% καθώς παίρνει το 30% των ερωτηθέντων προβάδισμα 7,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται στο 23,5%. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6,6% και ακολουθούν ΧΑ 6,3% και ΚΚΕ 5,9%.

Εάν γίνει εκτίμηση ψήφου ευρωεκλογών με εύρος τιμών και αναγωγή στο σύνολο όσων εκδήλωσαν κομματική προτίμηση και αναλογικά βάσει της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 7,5%

Επιπλέον ενδιαφέρον στην έρευνα παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα «πόσο έχει επηρεαστεί η άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων».

Το σύνολο των απαντήσεων με θετικό πρόσημο (Πολύ θετικότερη, Αρκετά Θετικότερη, το ίδιο θετική) είναι 36,3% ενώ το αντίστοιχο των αρνητικών ( το ίδιο αρνητική, Αρκετά αρνητικότερη, Πολύ αρνητικότερη) καταγράφεται στο 59,6%.

Μεταξύ άλλων οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου Ελλάδας-Τουρκίας στο άμεσο χρονικό διάστημα, με ένα 41,8% να απαντά Σίγουρα/μάλλον ναι και ένα 40,7% Μάλλον/σίγουρα όχι.

Όλη η επικαιρότητα