Εκλογές Εκλογικά Νέα Ελλάδα Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Το μήνυμα του Πέτρου Κόκκαλη για την Ευρώπη που μας χωράει όλ@

Ακούστε το άρθρο

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στέλνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, με σύνθημα «Η Ευρώπη μας χωράει όλ@

«Η ζωή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τους εκατομμύρια συνανθρώπους μας που διεκδικούν με θάρρος την ελευθερία, δεν ήταν ποτέ εύκολη. Για κάθε, μικρή ή μεγάλη, νίκη που πέτυχαν στο πέρασμα των δεκαετιών, το τίμημα ήταν σκληρό: εχθρότητα, μίσος, αποστροφή, λεκτική και σωματική βία, συχνά, ακόμα και δολοφονίες. Όμως, ουδέποτε έκαναν πίσω. Η πολύχρωμη παρέλασή τους συνέχισε το μακρύ ταξίδι προς την αξιοπρέπεια και την περηφάνια, στη βάση της αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειώνει ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές κάνει ειδική μνεία στη 17η Μαΐου 1990, κάνοντας λόγο για «σημαντικό σταθμό αυτού του ταξιδιού». «Η μέρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τερμάτισε οριστικά και αμετάκλητα την πρόσληψη της ομοφυλοφιλίας ως ψυχικής ασθένειας. Έκτοτε, η 17η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει κατά πλειοψηφία το συμβολισμό της ημέρας, ενώ με παλαιότερο ψήφισμά του κάλεσε τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε δράσεις για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω ομοερωτικού προσανατολισμού. Για την κίνηση πολιτών ΚΟΣΜΟΣ, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις αρχές της ισότητας και της δημοκρατίας» τονίζει η ανακοίνωση του Πέτρου Κόκκαλη.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας συντασσόμαστε δίπλα στο σύνολο των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Η Ευρώπη μας χωράει όλ@!» καταλήγει.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα