Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν ανάμεσα στους στόχους της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς»

antitromokratik708.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη ήταν ανάμεσα στους στόχους της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς ένας από τους φακέλους που ήταν παγιδευμένοι με βόμβες και εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής στο Κρυονέρι, είχε τη διεύθυνση της ΕΚΤ. Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» φαίνεται ότι στόχευαν και πάλι στον τραυματισμό κάποιου υπαλλήλου.

Ο φάκελος με προορισμό την ΕΚΤ ήταν ο πρώτος από τους συνολικά οκτώ φακέλους βόμβες που εντόπισαν τη Δευτέρα οι αρχές. Ένας από τους υπόλοιπους στόχους, φαίνεται να ήταν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που φαίνεται ότι «έστειλαν» τα πακέτα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και άλλοι επτά πανεπιστημιακοί.

Οκτώ φάκελοι είχαν στόχο οικονομικούς παράγοντες σε οκτώ διαφορετικές χώρες.

Πάντως οι τρομοκράτες ταχυδρόμησαν όλους μαζί τους φακέλους πριν από δύο ή τρεις ημέρες και μάλιστα από μια συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής η οποία είναι ήδη γνωστή στις αρχές.

Η συνδεσμολογία ήταν ίδια με αυτή που είχαν στείλει σε Γαλλία και Γερμανία με βασικό στοιχείο το μανταλάκι που αποτελεί πια «ταυτότητα» για τα παγιδευμένα πακέτα των Πυρήνων.

Μετά την αποστολή των πακέτων σε Σόιμπλε και Δ.Ν.Τ είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες για αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα δέματα με δεδομένο ότι στην ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι «Πυρήνες της φωτιάς» δεν θα είχαν ολοκληρώσει το σχέδιο «Νέμεσις» με δυο τρομοδέματα και ότι σκοπός τους ήταν μια επανάληψη του 2010 όταν είχαν στείλει συνολικά 14 τρομοδέματα.

Στο Κέντρο Διαλογής στο Κρυονέρι έφθασαν αμέσως άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και προχώρησαν σε ελεγχόμενες εκρήξεις στους φακέλους. Τα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί για αποτυπώματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αρχές άρχισαν να ενημερώνουν τους υποψήφιους στόχους για την αποστολή των τρομοδεμάτων αλλά και για το γεγονός ότι τα τρομοπακέτα εντοπίστηκαν στη χώρα μας με αποτέλεσμα να σταματήσουν την αποστολή τους πριν καν αυτά φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα