Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο Νέων: Εντυπωσίασε η Άννα Γιακουμοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης είναι πλέον η Ηλεία αθλήτρια Άννα  Γιακουμοπούλου  από το Γιαννιτσοχώρι, του ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ,  καθώς κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έγινε στην Πολωνία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μόλις 17 ετών,  συμμετείχε με τα ελληνικά χρώματα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών-γυναικών στην Βαρσοβία της Πολωνίας στο διάστημα  8-11 Νοεμβρίου. Η νεαρή πρωταθλήτρια, στον πρώτο γύρο νίκησε 15-6 τη Μαρία Φιλίποβα από την Ρωσία, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τις νίκες με 23-3 και 21-4 επί της Λευκορωσίδας Μαζούρκεβιτς και της Ντεράλ από την Δανία. Στην Σέρβα «ασημένια» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Τιγιάνα Μπογκντάνοβιτς, νίκησε με 8-5 την Σλοβάκα Μπρισκάροβα, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη με 14-12 επί της Γερμανίδα Γκέμπελ. Στον τελικό γνώρισε την ήττα με 14-5 από την Λετονή Ταρβίντα, η οποία στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών που έγινε στο Καζάν, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία (σ.σ. το 2017 στο παγκόσμιο του Μούτζου ήταν 3η στην κατηγορία των γυναικών).

Η  μεγαλύτερη  επιτυχία για τον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η επιτυχία της Άννας  Γιακουμοπούλου, αποτελεί  ύψιστη τιμή,  για τον ΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ,  αφού στα 32 χρόνια λειτουργίας,  αυτή η διάκριση αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου,  κάτι που αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνετε σε αυτόν τον επαρχιακό σύλλογο από τους προπονητές Δικαίο Παναγιώτη και Αλεξόπουλο Παναγιώτη ( παλαιό πρωταθλητή του συλλόγου), και πόσο ψηλά έχουν θέση τον πήχη, δικαιώνοντας τους αθλητές τους.

Τι δήλωσαν στην «Πατρίς – Σπορ» η αθλήτρια και ο προπονητής της!

Γιακουμοπούλου Άννα : «Στόχος μου ένα παγκόσμιο μετάλλιο, και η συμμετοχή μου στην ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκυο»!

« Ένα όνειρο ζωής, μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή  και μοναδική στιγμή για εμένα και τον Προπονητή μου Αλεξόπουλο Παναγιώτη, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μου, ναι έγινε πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις μεγάλες, οι θυσίες πολλές, αλλά η δικαίωση πιστεύω ήρθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πηγαίνοντας σε μια τέτοια διοργάνωση οι σκέψεις μου ήταν πολλές αλλά είπα ότι πρέπει να χαρώ μια τέτοια διοργάνωση και να προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και να πάρω ότι μου αξίζει, γιατί δεν έφτασα τυχαία εδώ. Έτσι μπήκα  από την αρχή πολύ συγκεντρωμένη βλέποντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Από τον δεύτερο αγώνα άρχισα να πιστεύω πιο πολύ στον εαυτό μου, και ότι μπορώ να φτάσω στα μετάλλια, αφού έβλεπα ότι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, έβρισκα τα πατήματα μου και εκτελούσα με καθαρό μυαλό αυτά που μου έλεγε ο προπονητής μου εκμεταλλευομένη τις αδυναμίες των αντιπάλων μου. Μπαίνοντας στα μετάλλια η συγκίνηση ήταν μεγάλη, και εδώ είπα ότι ήρθε η στιγμή να πάρω αυτό που πραγματικά μου αξίζει και να δικαιώσω αυτούς που πίστεψαν σε εμένα γιατί τίποτα δεν μου χαρίστηκε έως εδώ. Κατάφερα να φτάσω στον τελικό με μια αθλήτρια με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό της σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ένας τραυματισμός στον ημιτελικό δεν με άφησε να είμαι ανταγωνιστική όσο ήθελα, και έτσι κατέκτησα την 2η θέση και το ασημένιο Ευρωπαϊκό μετάλλιο. Αυτή η επιτυχία μου δίνει την δύναμη να θέσω πολύ υψηλότερους στόχους, ώστε να διεκδικήσω ένα παγκόσμιο μετάλλιο, και γιατί όχι την συμμετοχή μου στην ολυμπιάδα του 2020 στο Τόκυο. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που είναι διπλά μου καθημερινά και αυτός δεν είναι άλλος από τον προπονητή μου Αλεξόπουλο Παναγιώτη ο οποίος με γεμίζει με δύναμη ώστε να πιστεύω στον εαυτό μου, είναι αυτός που με καθοδηγεί σε κάθε επιτυχία και αυτός που κάνει όλο τον προγραμματισμό θέτοντας μαζί του νέους στόχους, τον προπονητή του συλλόγου Δικαίο Παναγιώτη όπου και αυτός με βοηθά με τον τρόπο του, καθώς και αυτούς που με βοηθούν να γίνομαι καλύτερη αλλά και να ξεπερνώ τις δυσκολίες που εμφανίζονται  όπως είναι ο φυσικοθεραπευτής Ασημακόπουλος Θεόδωρος , ο γυμναστής Σωτηρόπουλος Ιωάννης , η ψυχολόγος Θεοδωροπουλου Γεωργία, ο γυμναστής Κακαλετρης Νίκος που ασχολείται με ειδική προπονητική επάνω στο άθλημα μου, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου που πίστεψε σε εμένα και με στηρίζει, την ΔΕΗ Α.Ε η οποία είναι ο χορηγός μου, και τέλος τους γονείς μου που είναι δίπλα μου, και στηρίζουν τα όνειρα μου σε όλο αυτό το δύσκολο και όμορφο δρόμο που έχω επιλέξει».

Αλεξόπουλος Παναγιώτης(Προπονητής) : «Η διάκριση αυτή αποτελεί δικαίωση και για τους δυο μας»!

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί για  εμένα αποτελεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη επιτυχία αυτή  η διάκριση, γιατί το άθλημα που μου έδινε χάρες σαν αθλητής, μου δίνει ακόμα πιο δυνατά συναίσθημα σαν προπονητή, καθώς και δύναμη για να το υπηρετώ. Η Άννα είναι μια αθλήτρια που δουλεύει σκληρά, ξεπερνά τον εαυτό τη συνεχώς και καθημερινά στην προπόνηση, δεν νικιέται μέσα στις ήττες της και ονειρευόταν μια τέτοια διάκριση εδώ και δυο χρόνια. Η διάκριση αυτή αποτελεί δικαίωση και για τους δυο μας, εγώ πίστεψα σε αυτήν , εκμεταλλευτικά τα προσόντα της,  και άφησα την δίψα της για διάκριση να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Πιστεύω ότι είναι ύψιστη τιμή για εμένα να πρωτοστατούμε σε μια τέτοια ευρωπαϊκή διοργάνωση και την ευχαριστώ πολύ για αυτό. Ξέρει ότι θα είμαι πάντα δίπλα της θα ονειρεύομαι μαζί της, θα της ανοίγω τους δρόμους της επιτυχίας, και θα έχει ένα στήριγμα στα δύσκολα, μόνο έτσι πιστεύω μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας και να εκπληρώσουμε τους στόχους. Πραγματικά εύχομαι αυτό το μετάλλιο να είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας, όπου θα την ολοκληρώσει σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπο, εγώ πάντως νιώθω γεμάτος από αυτό το υπέροχο ταξίδι και της είμαι ευγνώμων για αυτό».

Όλη η επικαιρότητα