Πολιτική

Έβρος – Χρυσοχοΐδης: 5.000 προβοκάτορες στα σύνορα -Οι οικογένειες των απελπισμένων έφυγαν

Ακούστε το άρθρο

Οικογένειες, παιδιά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας – όπως είπε ο υπουργός – έχουν πλέον εγκαταλείψει  τα σύνορα καθώς κατάλαβαν ότι η υπόσχεση του Ερντογάν ότι θα περάσουν ελεύθερα στην Ευρώπη δεν ισχύει

”Σκοπός των Τούρκων είναι να παραβιάσουν τα σύνορα μας και να εκβιάζουν από καλύτερη θέση την Ευρώπη”.

Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας στο podcast του Παύλου Τσίμα αποκαλύπτοντας ότι ο Ερντογάν έχει παρατάξει στα σύνορα 5.000 προβοκάτορες – όπως είπε – νεαρής κυρίως ηλικίας.

Οικογένειες, παιδιά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας – όπως είπε ο υπουργός – έχουν πλέον εγκαταλείψει τα σύνορα καθότι κατάλαβαν ότι η υπόσχεση του Ερντογάν ότι θα περάσουν ελεύθερα στην Ευρώπη δεν ισχύει.

Η συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δόθηκε στο podcast του pod.gr αμέσως μετά την επιστροφή του από τα σύνορα την Τετάρτη το απόγευμα, λίγες ώρες μετά την νέα απόπειρα βίαιης παραβίασης των συνόρων στις Καστανιές του Έβρου.

Αναφερόμενος για την διάταξη των ελληνικών δυνάμεων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι μια αστυνομική και όχι μια στρατιωτική επιχείρηση. Οι Τούρκοι με κανόνια έριχναν χημικά μέσα στο ελληνικό έδαφος, είπε, και οι ελληνικές δυνάμεις αμυνόμενες απαντούσαν με ρίψη νερού που είναι ήπιας μορφής αντίδραση. «Εδώ δεν διεξαγόταν πόλεμος με πραγματικές σφαίρες. Υπήρχαν επιχειρήσεις μέσα στους κανόνες της αστυνομικής δράσης», τόνισε ο υπουργός.

Στο ερώτημα αν θα παρατείνουμε περισσότερο από ένα μήνα την αναστολή του δικαιώματος αίτησης ασύλου ο υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση αλλά αυτό που έχει οριστικά αλλάξει είναι η φύλαξη των συνόρων τα οποία πλέον θα είναι απαραβίαστα. Ο κ.Χρυσοχοίδης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μόνη όλη την πίεση των κυμάτων μετανάστευσης προς την Ευρώπη καθότι η Ισπανία έχει συνάψει συμφωνία με το Μαρόκο και δεν υπάρχει ροή μεταναστών ενώ ο εμφύλιος στην Λιβύη έχει σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία.

«Στην Ευρώπη δεν πίστευαν πως η Ελλάδα θα άντεχε σε αυτή την επίθεση στα σύνορα, τους ξάφνιασε ευχάριστα η αντίσταση μας» κατέληξε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η σημαία της Ευρώπης κυματίζει στον Έβρο με 20 χώρες να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στην φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων».

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα