Ελλάδα

Εξαφάνιση-μυστήριο: Θρίλερ με τον Τούρκο υποπρόξενο στην Κομοτήνη

Ακούστε το άρθρο

Θρίλερ με τον υποπρόξενο του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή Νταβούτ Οτζάκ και την σύζυγό του Ντέρια (υπηρετούσε ως διπλωματική υπάλληλος) οι οποίοι παραμένουν άφαντοι τις τελευταίες 6 μέρες.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης διέφυγε στην Ιταλία με πλοίο της γραμμής στις 14 Νοεμβρίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αιτία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μια εντολή μετάθεσης που πήρε ο Νταβούτ Οτζάκ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την Aγκυρα. Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι Τούρκων διπλωματών που εξαφανίζεται από τη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Ένα ακόμη εγκατέλειψε τον περασμένο Μάιο, το Γενικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετούσαν ως αναπληρωτές πρόξενοι.

Oπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Νταβούτ Οτζάκ και η Ντέρια διέφυγαν φοβούμενοι την έρευνα για την εμπλοκή τους με το Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν. Εντύπωση, ωστόσο προκαλεί σύμφωνα με τις ίδιες πήγες ότι οι υπηρεσίες του προξενείου δεν ενημέρωσαν άμεσα την Aγκυρα για τη διαφυγή των διπλωματών. Ο Τούρκος διπλωμάτης είχε κληθεί ξαφνικά πριν λίγες μέρες από το υπουργείο Εξωτερικών να επιστρέψει στην Aγκυρα μετά και την πρόσφατη αντικατάσταση του προξένου Αλή Ριζά Ακιντζί στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από τον Μουράτ Ομέρογλου.

Θεωρούνταν ιδιαίτερα δραστήριος ενώ από την πρώτη στιγμή έδωσε το παρών στο Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης όπου προσήχθησαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί οι οποίοι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της ακριτική πόλης ζητώντας άσυλο λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, συμμετείχε στο μνημόσυνο του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με αφορμή τον έναν χρόνο από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Το καλοκαίρι επισκέφθηκε μάλιστα και το χωριό Σκάλωμα του νομού Ροδόπης συμμετέχοντας σε προσευχή στην μνήμη του καταγόμενου από το χωριό φωτορεπόρτερ Μουσταφά Τζαμπάζ ο οποίος έχασε την ζωή του στην απόπειρα πραξικοπήματος. Λίγες μέρες πριν την εξαφάνισή του το ζεύγος των Τούρκων διπλωματών πήρε μέρος και στην 79η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ ανεβάζοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες το ένα τέταρτο των διπλωματών της λόγω υποψιών ότι συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα