Categories: Ηλεία

Εξαφάνιση Θύμιου: Νέα σημάδια ζωής στον Πύργο του Πειραιά

Share

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Θύμιου Μπουγά, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος από τις 4 Μαΐου, μετά την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του στον Πύργο. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες πέντε ανθρώπων, οι οποίες αξιολογούνται ως αρκετά σοβαρές, ο 39χρονος είναι ζωντανός και βρίσκεται στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες μαρτυρίες, εθεάθη ένας άνδρας στα στενά γύρω από τον Πύργο του Πειραιά, που τόσο ο σωματότυπός του, όσο και ο μηχανισμός ομιλίας του – έχει τραχειοστομία- ταιριάζει απόλυτα με τον Θύμιο.

«Οι περιγραφές που παίρνουμε από εκείνη την περιοχή ταιριάζουν με τον Ευθύμη, και ενδυματολογικά και ο σωματότυπος, ακόμα και ο μηχανισμός ομιλίας λόγω τραχειοστομίας» ανέφερε o διοικητής του Silver Alert Γεράσιμος Κουρούκλης, ο οποίος όμως προειδοποίησε όλους τους συμπολίτες μας πως δεν θα πρέπει να προσεγγίζουν τον Θύμιο σε περίπτωση που τον εντοπίζουν διότι τούτη τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να είναι τρομαγμένος. «Τον έχουν δει να βγαίνει από εγκαταλελειμμένα κτίρια αλλά μόλις τον πλησιάζουν, τρέχει και απομακρύνεται και μιλάμε για πολίτες, εθελοντές χωρίς διακριτικά. Όλα συγκλίνουν ότι είναι εκεί αλλά είναι πολύ τρομαγμένος», πρόσθεσε. Όταν προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, απομακρύνθηκε τρέχοντας και χάθηκαν τα ίχνη του, με αποτέλεσμα οι έρευνες να έχουν ξεκινήσει από το μηδέν. «Όποιος τον εντοπίζει θα πρέπει να τον παρακολουθεί από απόσταση, να μην τον πλησιάσει και να καλεί αμέσως το 1065 στην υπηρεσία Silver Alert» συνιστά ο Γεράσιμος Κουρούκλης, μιλώντας στην ΕΡΤ, καθώς, όπως σημειώνει «αντιλαμβάνεται την παραμικρή κίνηση και είναι σε κατάσταση πανικού».

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο γαμπρός του 39χρονου αγνοούμενου που παρακολουθεί τις έρευνες με ιδιαίτερη αγωνία. Ο πρόεδρος του Silver Alert επισήμανε για μια ακόμα φορά πως δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα συγκάλυψης και πως ετοιμάζει ογκωδέστατο φάκελο τον οποίο θα μεταβιβάσει στην ανώτερη εισαγγελική Αρχή! Ο κ. Κουρούκλης υπογράμμισε πως η μηνυτήρια αναφορά σε βάρος αυτών των προσώπων θα κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Αυτό το κάνουμε προκειμένου να μην υπάρξει καμία περίπτωση συγκάλυψης. Γιατί από τις πληροφορίες που έχουμε, κάποιοι από αυτούς είναι τα λεγόμενα παιδιά “καλών οικογενειών” και για να το προσδιορίσω περισσότερο, είναι συγγενείς πολιτικών και οικονομικών προσώπων της περιοχής. Φρονώ ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια τάση, δεδομένου ότι “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” και επειδή είναι και επαρχία, όλοι γνωριζόμαστε… Αυτό δεν πρέπει να συμβεί». Την ίδια στιγμή μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, μία από τις αδελφές του Θύμιου Μπουγά υπογράμμισε και πάλι πως παρά το γεγονός πως δεν είχαν καλές σχέσεις, θέλει μόνο να βρεθεί ζωντανός: «Δεν είχαμε καλές σχέσεις, είχαμε μαλώσει ένα διάστημα και είχε απομακρυνθεί από κοντά μου, δηλαδή εγώ τον είχα σπίτι μου στις αρχές, μετά πήγε και έμεινε μόνος του. Εγώ θέλω να είναι ζωντανός, τίποτα άλλο δεν ζητάω και αυτοί που τον κακοποίησαν να πληρώσουν».

Οι σχέσεις με τους Ρομά Οι άνισες και προβληματικές σχέσεις του Θύμιου με την πολυμελή οικογένειά του (ο 39χρονος έχει συνολικά 12 αδέλφια) ήταν ο λόγος για τον οποίο έστρεψε αλλού την προσοχή του προκειμένου να βρει ένα κοινωνικό σύνολο να ενταχθεί και να νιώσει πως ανήκει κάπου. Πληροφορίες αναφέρουν πως Ρομά ήταν εκείνοι που τον προσέγγισαν και τον φιλοξένησαν, ενώ τονίζεται πως επινοήθηκαν, με πρόφαση την πάθησή του, διάφορα τεχνάσματα προκειμένου οι νέοι προστάτες του να αποκομίζουν είτε κάποια επιδόματα είτε άλλου είδους παροχές. Οι Αρχές της Ηλείας είχαν από νωρίς διαπιστώσει τις σχέσεις του Θύμιου με τους Ρομά και τις πρώτες ημέρες των ερευνών έκαναν… φύλλο και φτερό τους καταυλισμούς στην περιοχή, ποντάροντας πως εκεί θα εντοπίσουν τον 39χρονο.

Η απογοήτευση που τον σημάδεψε

Το δράμα του Θύμιου Μπουγά δεν έχει τέλος. Ο 39χρονος, που προκάλεσε συγκίνηση με την ιστορία του, καθώς στοχοποιήθηκε από επιτήδειους ως επικίνδυνος ψυχοπαθής που κυκλοφορεί οπλισμένος στους δρόμους του Πύργου Ηλείας, αποδεικνύεται πως βιώνει μία ζωή γεμάτη πόνο, απόρριψη, κατακραυγή και διωγμό. Παρά το γεγονός πως οι πρώτες πληροφορίες που είχαν προκύψει σχετικά με τους λόγους για τους οποίους φορά την περιβόητη μάσκα μιλούσαν για παραμόρφωση από τροχαίο ατύχημα, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική και πολύ πιο τραγική. Πληροφορίες αναφέρουν πως όλα συνέβησαν πριν από 14 χρόνια, όταν ο Θύμιος έπεσε θύμα της εύθραυστης ψυχοσύνθεσής του, όταν βίωσε ερωτική απογοήτευση. Όπως τονίζεται δε, ο τραυματισμός που σημάδεψε φρικτά το πρόσωπό του και συνεχίζει να σημαδεύει ακόμη την ψυχή του προήλθε από πυροβολισμό, σε μία τραγική προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του. Η τάση για αυτοκτονία ήταν κατά πληροφορίες και ο αποτρεπτικός παράγοντας για γνωστό πλαστικό χειρουργό ν’ αναλάβει την υπόθεσή του και ως εκ τούτου, παρά την ίαση του σοβαρότατου τραύματος, ο Θύμιος παρέμεινε εντελώς παραμορφωμένος. Έτσι λοιπόν, έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί με ιατρική μάσκα πολλά χρόνια νωρίτερα πριν από όλους εμάς, που αναγκαστήκαμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.