Κόσμος

Έξαλλοι με τον Ομπάμα γιατί χαιρέτισε με τον καφέ… ανά χείρας

imagehandler_4.jpg

Επικριτικά σχόλια από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να χαιρετά στρατιωτικά έναν πεζοναύτη σηκώνοντας το χέρι του στο οποίο κρατάει μία κούπα με καφέ.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα κατεβαίνει τα σκαλιά του προεδρικού ελικοπτέρου Air Force One λίγη ώρα μετά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Φτάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετάει έναν πεζοναύτη, ο οποίος στέκεται από τα δεξιά του, σηκώνοντας το χέρι του με το οποίο κρατάει μία λευκή κούπα με καφέ.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέβασαν επικριτικά μηνύματα στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντας «ασεβή» τη χειρονομία του Αμερικανού προέδρου.

 Ο στρατιωτικός χαιρετισμός αποτελεί παράδοση για τους προέδρους όταν συναντούν τους πεζοναύτες που στέκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας του ελικοπτέρου.

Και άλλοι πρόεδροι στο παρελθόν έχουν φωτογραφηθεί κάνοντας περίεργους χαιρετισμούς. Όπως θυμίζει το CNN, το 2011, Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος προσπάθησε να χαιρετίσει στρατιωτικά ενώ κρατούσε τον σκύλο του.Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα