Ελλάδα

Εξάρχεια: Φωτογραφίες από την επιχείρηση της Αστυνομίας

Ακούστε το άρθρο

Οι αστυνομικοί σφραγίζουν με τσιμέντο τις εισόδους των κτηρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα – 143 πρόσφυγες και μετανάστες  οδηγήθηκαν στις κλούβες της Αστυνομίας

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός. Πολλοί εξ αυτών που απομακρύνθηκαν από τις καταλήψεις ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση οι δυνάμεις της αστυνομίας σφράγισαν με τσιμέντο τις εισόδους των κτηρίων, όπως φαίνεται από το βίντεο του protothema.gr:

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της Αστυνομίας (πηγή: Eurokinissi.gr):

exarchia_elas_okto
exarchia_elas_pente
exarchia_elas_tessera
exarchia_elas_tria
exarchia_elas_ena
exarchia_elas_ennia
exarchia_elas_enteka
exarchia_elas_epta
exarchia_elas_deka
exarchia_elas_dodeka
exarchia_elas_dyo
exarchia_elas_eksi

Όλη η επικαιρότητα