Ηλεία

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που είχε ρημάξει την Ηλεία!

Εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές με λεία άνω των 35.000 ευρώ
Ακούστε το άρθρο

Σωρεία κλοπών μέσα σε διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα φαίνεται να είχαν διαπράξει σε περιοχές της Ηλείας τα μέλη της συμμορίας που συνέλαβε το περασμένο Σάββατο στον Πύργο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 16 κλοπές, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι από τις 12-8-2023 μέχρι και 28-9-2023, στην Ηλεία, σε οικίες, περίπτερο και αποθήκες αφαιρώντας κοσμήματα, γεωργικά εργαλεία, έπιπλα, ενδύματα, τιμαλφή και 19. 590 ευρώ σε μετρητά.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται σε 38.630 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την διάπραξη των κλοπών και μέρος των κλοπιμαίων.

Για τα παραπάνω συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχονται σε διάπραξη κλοπών στην Ηλεία και σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική ομάδα, διακεκριμένη κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, για τα ίδια αδικήματα σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ σε μια περίπτωση διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ημεδαπών ανδρών τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συστήσει οργανωμένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου για την εξιχνίαση δεκαεξι (16) κλοπών, οι οποίες έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από αρχές του μήνα Αυγούστου έως και την 29.09.2023 σε οικίες, εξοχικές οικίες και αγροικίες της ευρύτερης περιοχής του Πύργου. Ειδικότερα μετά απο ενδελεχή έρευνα οι συνάδελφοι της Υ.Α Πύργου προέβησαν στην σύλληψη δυο ημεδαπών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση των άρθρων 187, 374 & 381 Π.Κ ” Σύσταση συμμορίας ενωμένη για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και Φθορά “, ενώ συγκατηγορούμενος για τις ως άνω πράξεις τυγχάνει και τρίτος ημεδαπός, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Το αποκομιζόμενο όφελος από την εγκληματική δράση των ανωτέρω ανέρχεται άνω των 18.770 ευρώ περίπου, ενώ το ποσό των 19.590 ευρώ είναι τα χρήματα που αφαιρέθηκαν απο το σύνολο των διαπραχθέντων κλοπών. Αξίζει δε να τονιστεί ότι ορισμένα εκ των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων της Υ.Α Πύργου που με μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και υπομονή κατάφεραν να προβούν στην σύλληψη των ανωτέρω οι οποίοι με την δράση τους λυμαίνονταν την περιουσία των Ηλείων πολιτών.

Έχουμε τονίσει πολλάκις πως το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας αγωνίζεται καθημερινά για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες του νομού και θα συνεχίσει να το πράττει με ανιδιοτέλεια, προκειμένου να διαφυλαχτεί το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Όλη η επικαιρότητα