Ηλεία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης στον Πύργο – Την διακινούσαν σε περιοχές της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα καίριο χτύπημα κατά του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που ευδοκιμεί στον Πύργο πέτυχε το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, φτάνοντας στη σύλληψη δυο δραστών που συνδέονται με οικογενειακούς δεσμούς και κατηγορούνται για διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνέλαβαν δυο ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 35 και 51 ετών, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνδέονται με οικογενειακό δεσμό αφού πρόκειται για ανιψιό και θείο αντίστοιχα που προέρχονται από την περιοχή του Πύργου. Η συνέχεια δόθηκε με σχηματισμό δικογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν να είναι η κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, η σύσταση συμμορίας και η παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τις τελευταίες μέρες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου είχε εντείνει τις έρευνές του, τα αποτελέσματα των οποίων οδήγησαν στους δυο δράστες, ενώ προέκυψε πως αμφότεροι είχαν συστήσει συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος πωλούσε κοκαΐνη είτε στον 51χρονο που στη συνέχεια τη διακινούσε σε τοξικομανείς, είτε απευθείας σε χρήστες.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν συνολικά στην ταυτοποίηση 190 πωλήσεων ναρκωτικών που πραγματοποίησαν οι δράστες το τελευταίο δίμηνο, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 32.000 ευρώ. Ο 35χρονος προκειμένου να δυσκολέψει τις Αστυνομικές Αρχές ως προς τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν στην οικία του 35χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 φιξάκια κοκαΐνης συνολικού βάρους 13,6 γραμμαρίων, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, 45 σφαίρες των 9 χιλιοστών, 10.000 ευρώ, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και πήραν προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια, ενώ 35 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί και θα σχηματισθεί σε βάρος τους σχετική δικογραφία.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
Πύργου, προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν συστήσει συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 35χρονος πωλούσε κοκαΐνη είτε στον 51χρονο, ο οποίος στη συνέχεια τις διακινούσε σε τοξικομανείς, είτε απευθείας σε χρήστες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ταυτοποίησαν συνολικά (190) πωλήσεις ναρκωτικών , που πραγματοποίησαν οι δράστες τους τελευταίους δύο μήνες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον (32.000) ευρώ.

Ο 35χρονος για να δυσχεράνει τις Αστυνομικές Αρχές, ως προς τον εντοπισμό τους, χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων, ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν στην οικία του 35χρονου και κατασχέθηκαν τα εξής :
•       (16) φιξάκια κοκαΐνης συνολικού βάρους (13,6) γραμμαρίων,
•       Ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε έξι φυσίγγια,
•       (39) φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
•       (10.000) ευρώ,
•       ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•       δύο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα