Ελλάδα

Εξέγερση του Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία

Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 17:20, ενώ ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα.
Ακούστε το άρθρο

Ομαλά εξελίχθηκε η πορεία του μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 17:20, ενώ ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώθηκαν αρχικά σε εκείνο το σημείο για να ξεκινήσουν την πορεία τους προς το Πολυτεχνείο φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη αγωνιστών της Δημοκρατίας όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας και ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Έξω από την πύλη του εμβληματικού κτηρίου της οδού Πατησίων τα μέλη της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή κατά την οποία, έξω από τη Βουλή, κράτησαν την ιστορική σημαία φοιτητές διάφορων εθνικοτήτων.

Από εκεί, η πορεία συνεχίστηκε απρόσκοπτα προς την αμερικανική πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε με τη σημαία να διπλώνεται για να επιστρέψει στην άγνωστη κρύπτη της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα