Ελλάδα

Εξελίξεις στην εξαφάνιση του Νικόλα: Η μαρτυρία κορυφαίου μέλους παραθρησκευτικής οργάνωσης

Ακούστε το άρθρο

Το κουβάρι της μυστήριας εξαφάνισης του 20χρονου Νικόλα που αγνοείται για 63η ημέρα προσπαθεί να λύσει η οικογένειά του. Στη Δανία όπου υπάρχουν κοινόβια παραθρησκευτικών οργανώσεων έχει μεταβεί ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί οι ιδιωτικές κλινικές και τα νοσοκομεία της Δανίας για τυχόν ίχνη του Νικόλα ενώ υπό έρευνα είναι τα κοινόβια. Στις έρευνες προθυμοποιήθηκε να παρέχει τη βοήθεια του και ο πατέρας ενός Έλληνα αξιωματικού που ζει στη Δανία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star ο Γιώργος Τσούκαλης είπε πως το περασμένο Σάββατο το βράδυ είχε ένα ραντεβού με ένα κορυφαίο πρώην μέλος παραθρησκευτικής οργάνωσης. Το συγκεκριμένο άτομο μεταξύ άλλων εξήγησε πως του ασκήθηκαν πιέσεις έτσι ώστε να αφήσει τη δουλειά του ενώ είχε πολύ καλές απολαβές για να εργάζεται σε κοινόβια. Το πρώην κορυφαίο μέλος όταν αντιλήφθηκε την εκμετάλλευση, κατάφερε να ξεφύγει. Πήρε μάλιστα την απόφαση να ακολουθήσει τη νομική οδό και να προχωρήσει σε αγωγές χωρίς όμως να δικαιωθεί.

Εστιάζοντας στο πώς λειτουργούν οι παραθρησκευτικές οργανώσεις ο ιδιωτικός ερευνητής στον οποίο η οικογένεια έχει αναθέσει την υπόθεση είπε: «Αυτές οι παραθρησκευτικές οργανώσεις είναι άριστα δομημένες. Έχουν παρεισφρήσει σε αυτές άνθρωποι από υπηρεσίες που μπορούν να ελέγχουν τα πράγματα. Απώτερος σκοπός τους είναι να ελέγχουν οικονομικά και ψυχοπνευματικά τους ανθρώπους αυτούς».

Αιχμές από τον πατέρα του 20χρονου για την αστυνομία της Δανίας

Ο πατέρας του 20χρονου που μέχρι την ημέρα της εξαφάνισής του εργαζόταν ως αεροσυνοδός στράφηκε κατά της αστυνομίας της Δανίας και διερωτήθηκε «Τι φοβάται; Τι κρύβει; Τι στοιχεία έχει και δε δείχνει; Πού είναι εδώ και 63 μέρες;». Παράλληλα εξήγησε πως η ελληνική αστυνομία έχει κάνει περισσότερα απ΄όσα μπορούσε να κάνει.

Την προηγούμενη Δευτέρα (20/1) ο εισαγγελέας διέταξε άρση απορρήτου για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο νεαρός Νικόλας ακόμη και έναν μήνα πριν εξαφανιστεί.

Οι γονείς του νεαρού πιστεύουν πως το παιδί τους έπεσε θύμα ενός μυστήριου παιχνιδιού στο διαδίκτυο. Αν και ο ίδιος τους είχε πει πως θα ταξίδευε τον Νοέμβριο στο Μιλάνο το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε το κινητό του εντοπίζεται στη Δανία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης Άλμποργκ. Από εκείνη και στιγμή και μετά το κινητό του είναι κλειστό.

via

Όλη η επικαιρότητα