Ηλεία

Εξαιρετικές οι παρελάσεις σε Γαστούνη, Βαρθολομιό και Τραγανό

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στον Δήμο Πηνειού, στις  λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου,  δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Περιφέρειας, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός. «Ευχαριστώ για την απουσία της την Περιφέρεια», είπε από μικροφώνου στον σύντομο χαιρετισμό του μετά την κατάθεση στεφάνων.

Όμως ήταν παρών ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μαρίνος, για τον οποίο ο δήμαρχος είπε και πάλι από μικροφώνου: «Εύχομαι στον κ. Μαρίνο, σύντομη επάνοδο στην Βουλή».

Η παρέλαση στη Γαστούνη , όπως και στο Βαρθολομιό και το Τραγανό, διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και η διοργάνωση και στις τρεις πόλεις ήταν εξαιρετική.

Γαστούνη

Αμέσως μετά την Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου η Φιλαρμονική Γαστούνης, μαθητές και πολιτιστικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο. Μετά την τέλεση Τρισάγιου, από τον αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και ιερείς της πόλης, ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός, η πρόεδρος του ΔΣ κ. Μ. Μπίλια, ο διοικητής του ΑΤ Γαστούνης, εκπρόσωποι της 117 ΠΜ, του ΚΕΑΤ και της ΠΥ, ο γεν, γραμματέας του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Άγγελος Μπράτης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικών και νηπιαγωγείων, κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο, τιμώντας όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Στην συνέχεια στην κεντρική οδό της Γαστούνης την οδό Γεωργίου Σισίνη, ακολούθησε παρέλαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Οι παρευλάνοντες καταχειροκροτήθηκαν τόσο για την ζωντάνια όσο και για την εμφάνιση. Δικαιολογημένα ο δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές.

Βαρθολομιό-Τραγανό

Εξαιρετικές ήταν οι παρελάσεις επίσης στο Βαρθολομιό και το Τραγανό. Στο Βαρθολομιό το παρών έδωσαν ο πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, η πρόεδρος του ΔΣ κ. Μπίλια, οι αντιδήμαρχοι κ. Παν. Θανόπουλος και Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΤΚ, εκπρόσωποι αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Στο Τραγανό (φωτο Τάσος Ξυμητούλιας)τον δήμο Πηνειού εκπροσώπησε ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Βασίλης Κασσιανός. Παρόντες ο αντιδήμαρχος κ. Διον. Γεωργιόπουλος  δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΤΚ Νίκος Τσάκωνας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου, που καταχειροκρότησαν την μαθητιώσα νεολαία που παρέλασε με παλμό. Ξεχωριστές ήταν οι παρουσίες των μαθητών των νηπιαγωγείων.

Όλη η επικαιρότητα