Πολιτισμός

Η εξαιρετική παράσταση της πειραματικής σκηνής της θεατρικής ομάδας ΚΚΠΔΗ στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια και το ψέμα ‘συνάντησαν’ τη μοναξιά και αυτή με τη σειρά της την απώλεια και τη θλίψη, συναισθήματα τα οποία μετατράπηκαν σε αγάπη, αισιοδοξία και κέφι για ζωή…

Μια νοητή γραμμή ένωσε ανθρώπους και συναισθήματα στην παράσταση της Πειραματικής Σκηνής της Θεατρικής Ομάδας εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας, που ανέβηκε το βράδυ της Παρασκευής στην οικία ‘Τατάνη’ στην Αμαλιάδα και αποτέλεσε πραγματικά μία μαγικής στιγμή για την ομάδα και τα μέλη της.

Ένα διαφορετικό στυλ

Η Πειραματική Σκηνή λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσεγγίζοντας ένα διαφορετικό στυλ θεάτρου, παρουσιάζοντας μονόπρακτα τα οποία έχουν ‘κάτι να πουν’, έργα τα οποία μιλούν κατευθείαν στην καρδιά και έρχονται να ταράξουν έστω και λίγο τα λιμνάζοντα νερά.

Αυτό έκανε για ακόμη μία φορά η Θεατρική Ομάδα, με τη διαφορά ότι φέτος η παράσταση ανεβαίνει στην οικία ‘Τατάνη’ και όχι στο στέκι της Ομάδας στη Ροβιάτα.

Λιτό σκηνικό, μεστός λόγος, εξαιρετικός φωτισμός και μουσική σε έναν εξαιρετικό χώρο, κάνουν την παράσταση μοναδική.

Το πρώτο μονόπρακτο πραγματεύεται ένα λογοπαίγνιο με την αλήθεια και το ψέμα και μεταβάλλεται σε ένα ποίημα αναζήτησης του εαυτού μας, για να ακολουθήσει το μονόπρακτο για τη μοναξιά δύο γυναικών και την ανάγκη για το ‘μαζί’, ισορροπώντας στο ‘όλα’ και το ‘τίποτα’ ενός έρωτα που προσδοκούν να έρθει… Στο τρίτο κομμάτι κυριαρχούν η απώλεια, η θλίψη και η μοναξιά και διηγούνται τη δική τους ιστορία, καθώς συναντούν την αγάπη, την αισιοδοξία και το κέφι για ζωή.

Τη σκηνοθεσία είχε ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος και ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι: Πόπη Νίκα, Αγγελική Ντίκου, Βιβή Χριστοπούλου, Γιάννης Λυκούσης, Χρύσα Καπατσούλια, Βασίλης Αλεξανδρής, Πίτσα Δημοπούλου και Τάσος Φραγκιάς.

Στο τέλος της παράστασης της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος ευχαρίστησε το κοινό, επισημαίνοντας ότι φέτος η Πειραματική Σκηνή επέλεξε να πραγματευτεί ζητούμενα της ανθρώπινης φύσης, που αγγίζουν βαθιά τον πυρήνα της ζωής και έκανε γνωστό ότι η κεντρική σκηνή θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό έργο στις αρχές Μαρτίου.

Στην πρεμιέρα και η αντιδήμαρχος Ήλιδας Ρούλα Γκουβίτσα, η οποία συνεχάρη την Ομάδα και επεσήμανε το γεγονός ότι κάθε χρόνο τη βρίσκει και καλύτερη!

Οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής συνεχίστηκαν χθες το βράδυ και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή στις 9 τι βράδυ.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα