Ελλάδα

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χ. Ράμμου

Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου.
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστου Ράμμου, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε πως το υλικό της παρακολούθησης Ανδρουλάκη καταστράφηκε μετά την καταγγελία του και μάλιστα κατ`εντολήν του τότε διοικητή Παναγιώτη Κοντολέοντα. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής δεν υπέδειξε ως εντολέα, το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ ξεκίνησε χθες το απόγευμα, διεκόπη και συνεχίζεται σήμερα στις δέκα το πρωί.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ.Ράμμος φέρεται να έκανε λόγο για:

-άρνηση συνεργασίας και υπεκφυγές ΕΥΠ τόσο του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρη όσο και της αρμόδιας εισαγγελέως κ Βλάχου όταν ζήτησε τον φάκελο Ανδρουλάκη
-η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του.

Σύμφωνα με άλλη ροή πληροφοριών, ο κ. Ράμμος ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου να παραστεί στην καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ που πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στο τέλος Ιουλίου, με τις ίδιες πηγές να υπενθυμίζουν ότι η καταγγελία Ανδρουλάκη έγινε στις 29/7, ενώ υποστήριξε πως σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ, δε διαπιστώθηκε τίποτα στραβό στις επισυνδέσεις.

Επίσης για τους έγχαρτους φακέλους της υπόθεσης σημείωσε πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία για τις καταστροφές.

Όλη η επικαιρότητα