Αχαϊα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έξι νεκροί το 2021 στην Πατρών – Πύργου

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι και ετοιμάζονται να κλείσουν τον δρόμο.
Ακούστε το άρθρο

Η Πατρών – Πύργου αποτελεί εδώ και χρόνια παγίδα θανάτου για δεκάδες ανθρώπινες ψυχές που χάνονται άδικα.

Το πρώτο θύμα για το 2022 έμελλε να είναι η άτυχη 17χρονη Ελένη Βεσκούκη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική μας «σκοτώστρα», στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Μπορεί ο αριθμός των θανατηφόρων στην Πατρών- Πύργου να κατέγραψε μείωση τη χρονιά που μας πέρασε όμως η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανυπολόγιστη πόσο μάλλον όταν χάνεται τόσο άδικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου, που αστυνομεύεται από τα Τμήματα Τροχαίας Πατρών, Ήλιδας και Πύργου, τη χρονιά που μας πέρασε καταγράφηκε σημαντική μείωση, στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και στον αριθμό των νεκρών που μειώθηκαν κατά 50%.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 6 θανατηφόρα ατυχήματα το 2021 με έξι θύματα, έναντι 9 το 2020 με 12 νεκρούς, 3 σοβαρά ατυχήματα με τέσσερις τραυματίες το 2021 έναντι 2 με τέσσερις, επίσης, τραυματίες το 2020 και 8 ελαφρά ατυχήματα το 2021, έναντι 6 το 2020.

«Κλείνουν» τον δρόμο οι κάτοικοι Πετροχωρίου

Η νέα τραγωδία στην Πατρών – Πύργου με «θύμα» την Ελένη Βεσκούκη φέρνει κινητοποιήσεις στην Κάτω Αχαΐα με τους κατοίκους να έχουν αγανακτήσει.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πετροχωρίου, Ανδρέας Ζαμπέτας, μεταφέροντας την αγανάκτηση των συγχωριανών του για τη νέα απώλεια δικού τους ανθρώπου, τόνισε πως το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, θα βγούμε στον δρόμο, δεν πάει άλλο. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν τα έργα στην Πατρών – Πύργου, τουλάχιστον άμεσα να μπουν οι κορύνες. Δεν αντέχουμε άλλα θύματα. Θα ενημερώσουμε όλους τους φορείς και την Αστυνομία, θα αναρτήσουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις σε όλα τα καφενεία για να το μάθει όλος ο κόσμος και το πολύ μέχρι την Πέμπτη θα κλείσουμε τον δρόμο. Για δύο ώρες, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 μ., θα είμαστε όλοι εκεί. Το Σάββατο ήταν η Ελένη, αύριο θα είμαι εγώ ή κάποιος άλλος…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπέτας.

 

Όλη η επικαιρότητα