Ηλεία

Έξι σημεία για την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας – Επιδιώκεται άμεσα η συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιήθηκαν χθες από την Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας τα αιτήματα που θα τεθούν στην επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και αφορούν την λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Μετά την προχθεσινή κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των γιατρών, υπό την προεδρία του κ. Νίκου Σδούγα, και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Σωκράτη Σωτηρόπουλου, όπου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης γιατρών για να καθορίσει την ατζέντα των αιτημάτων που θα τεθούν και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιδιωχθεί να κλειστεί το ραντεβού με τον Υπουργό.

Τα αιτήματα

Στην συνάντηση θα μετέχουν τα Διοικητικά Συμβούλια Ένωσης και Συλλόγου, προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα που καθιστούν προβληματική την λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και θα απαιτηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις και εν προκειμένω λύσεις για να μπορέσει να βρει τους ρυθμούς της η Νοσηλευτική Μονάδα επ’ ωφελεία των πολιτών.

Τα βασικά σημεία που θα τεθούν στον Υπουργό είναι έξι και πιο συγκεκριμένα, θα τεθεί το θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου με ιατρικό δυναμικό, η υποχρηματοδότηση με πιστώσεις ώστε να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα η Μονάδα, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης γιατρών, η καθυστέρηση συγκρότησης επιστημονικών οργάνων του Νοσοκομείου, η μονόπλευρη και ετεροβαρής διαχείριση ιατρικού προσωπικού από την διοίκηση και η εγκατάλειψη των κτιριακών και άλλων υποδομών καθώς και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

«Σκοπός μας είναι να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα χωρίς να παραβλέπουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας για την στήριξη της δημόσιας υγείας» υπογράμμισε ο κ. Σδούγας και πλέον τα νεώτερα αναμένονται μετά την συνάντηση, με στόχο να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Να σημειωθεί ότι μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει διαμορφωθεί ως εξής: Πρόεδρος ο κ. Νίκος Σδούγας, αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Μπακέλλας, γενικός γραμματέας ο κ. Κωνσταντίνος Καραΐνδρος, ταμίας η κα Γιάννα Σταυροπούλου και μέλη ο κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο κ. Σταύρος Νοταράς και ο κ. Κυριάκος Γαριός.

Όλη η επικαιρότητα