Τεχνολογία

Εξι στους δέκα κάνουν διακοπές από το facebook

17107_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο συχνά, περισσότεροι χρήστες του facebook αποφασίζουν να απέχουν για διάστημα μερικών ημερών ή και εβδομάδων από την παρακολούθηση των ενημερώσεων στην προσωπική τους σελίδα.

Αυτό προκύπτει από μελέτη του Pew Research Center, σχετικά με τη συμπεριφορά όσων συνδέονται στον λογαριασμό τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα -θεωρούνται δηλαδή ενεργοί χρήστες και σύμφωνα με το facebook έχουν ξεπεράσει το ένα δισ. παγκοσμίως.

Εξι στους δέκα (61%) όσων συμμετείχαν σε τηλεφωνική έρευνα απάντησαν ότι κάνουν τακτικά διακοπές από το facebook, νιώθοντας την ανάγκη να απέχουν, είτε γιατί δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν (21%), είτε γιατί συνειδητοποιούν ότι η ενασχόλησή της με το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στο Internet είναι τελικά χάσιμο χρόνου (10%).

Υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι απέχουν αφού συνειδητοποίησαν ότι ξόδευαν πολύ χρόνο online (8%), σε μια προσπάθεια απεξάρτησής τους. Επίσης, ένας στους δέκα απάντησε ότι οι αρνητικές ειδήσεις, τα σχόλια και τα κουτσομπολιά από φίλους λειτουργούν πλέον αποτρεπτικά.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα