Ηλεία

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στο Λάνθι

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία στο ενεργητικό τους πρόσθεσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες έφτασαν στην εξιχνίαση ληστείας που είχε διαπραχθεί σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής πριν από τρεισήμισι περίπου μήνες στην τοπική κοινότητα Λανθίου Ηλείας.

Δράστες στη συγκεκριμένοι υπόθεση είναι δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 21 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Επιπλέον, σε βάρος τους έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, αμφότεροι τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Ιουλίου, ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με απειλές κατά της ζωή της κατάφεραν να της αφαιρέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ, χρυσά κοσμήματα αξίας 1.700 ευρώ, καθώς και τη βέρα που φορούσε στο χέρι της, ενώ πριν διαφύγουν έκοψαν την τηλεφωνική γραμμή της οικίας.

Για την εξυγίανση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν μέσα από ειδικές ανακριτικές τεχνικές, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών και τους προσήγαγαν στην Υπηρεσία τους.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους αναμένεται να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα