Ελλάδα

Eξιχνιάστηκαν υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Ακούστε το άρθρο

Δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 23χρονος.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες σε δύο διαδικτυακούς λογαριασμούς νεφοϋπολογιστικής υπηρεσίας (Cloud Service) υπήρχε αναρτημένο πορνογραφικό υλικό ενηλίκων και ανηλίκων, το οποίο διαμοιραζόταν σε διάφορα διαδικτυακά δωμάτια επικοινωνίας καθώς και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε, εντοπίσθηκαν τέσσερα ανήλικα θύματα, τα οποία, επιβεβαίωσαν ότι απεικονίζονταν στο επίμαχο οπτικό υλικό, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Ακολούθως, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και USB.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ενός εντοπίσθηκε πλήθος φωτογραφιών σχετικές με την υπόθεση, πράξη για την οποία και συνελήφθη. Ο δεύτερος ημεδαπός δεν συνελήφθη καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα