Ηλεία

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ληστείας και βιασμού σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Την προσήλωσή τους στο καθήκον τους που είναι η προστασία των πολιτών, απέδειξαν για ακόμα μια φορά οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας που ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη  συνδρομή αστυνομικών του ΑΤ Ζαχάρως και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ληστείας και βιασμού της 65χρονης στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ζαχάρω και στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν οι δυο δράστες, η ταυτοποίηση των οποίων έδειξε πως πρόκειται για δυο αδέρφια Ρομά 42 και 30 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, του βιασμού, της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος έμενε μόλις 300 μέτρα μακριά από το σπίτι της 65χρονης θύματος. Κατά την εξέταση τους στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου αποδέχτηκαν τις πράξεις τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των δυο δραστών εμπλέκεται και σε υπόθεση αφαίρεσης σταθμευμένης μηχανής στην περιοχή του Επιταλίου την Τρίτη 21 Απριλίου, την οποία χρησιμοποίησε για να διαφύγει στην Μικρομάνη Μεσσηνίας.

USB και κάμερα τους… «πρόδωσαν»!

Οι δυο αδίστακτοι δράστες όμως φαίνεται πως πραγματοποίησαν δυο σημαντικά λάθη κατά την διάρκεια της εγκληματικής πράξης τους. Το πρώτο στοιχείο που βοήθησε τις αστυνομικές αρχές ήταν ένα usb που βρέθηκε στο πάτωμα του σπιτιού της 65χρονης που είχε πέσει από τα ρούχα του δράστη δίχως να το διαπιστώσει και είχε τα αποτυπώματά του πάνω. Το δεύτερο στοιχείο-«λάθος» προήλθε από το δεύτερο δράστη τη στιγμή που πήγαινε στο ΑΤΜ για να αφαιρέσει περισσότερα χρήματα από το θύμα. Εκεί, αν και κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όταν έφθασε, κατά τη διάρκεια της διαδρομής δε φορούσε την κουκούλα και τον κατέγραψε μία κάμερα από κλειστό κύκλωμα.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό!

Λόγω της απίστευτης αγριότητας που επέδειξαν στο θύμα τους οι δυο δράστες, ορίστηκε ως προτεραιότητα η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης από τις τοπικές διωκτικές Αρχές, με τους αστυνομικούς που την ανέλαβαν να τη λογίζουν ως προσωπική τους υπόθεση. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα