Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε κλοπή με λεία όλες τις οικονομίες ηλικιωμένης – Ο σύντροφός της ήταν ο “εγκέφαλος”

Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών μεγάλης αξίας από σπίτι στην Καβάλα, που είχε διαπραχθεί στις 19 Ιουλίου.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο Ελλήνων, ηλικίας 60 και 52 ετών και ενός Αλβανού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία μίας 76χρονης, σύμφωνα με την οποία, στις 19 Ιουλίου και ενώ απουσίαζε από την οικία της, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, 60.000 ευρώ, 2.000 δολάρια και χρυσαφικά αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την κλοπή διέπραξαν από κοινού οι δύο δράστες, ηλικίας 52 και 39 ετών, ενώ ο 60χρονος, σύντροφος και συγκάτοικος της 76χρονης, ο οποίος είχε οργανώσει την κλοπή, παρείχε σε αυτούς την απαραίτητη συνδρομή για την τέλεσή της.

Συγκεκριμένα ο 60χρονος, σε προγενέστερο χρόνο, παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στους άλλους δύο δράστες και τους ενημέρωσε για την επικείμενη απουσία της 76χρονης και του ιδίου, καθώς και για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, όπου η παθούσα εναποθέτει τα χρήματα και τα χρυσαφικά της.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο δραστών, ηλικίας 52 και 39 ετών, στο νομό Πέλλας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκε μόνο 1.280 ευρώ, όσα είχαν μείνει δηλαδή από την τεράστια λεία τους, τα οποία κατέσχεσαν οι Αρχές και απέδωσαν στην 76χρονη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα