Ηλεία

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στο Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών ημεδαπών δραστών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε φυλακές για παρόμοια αδικήματα

Οι δράστες είχαν διαρρήξει κοσμηματοπωλείο από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ

Επιπλέον, είχαν προσχεδιάσει την κλοπή, χρησιμοποιώντας στο όχημα τους κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας και φορώντας κουκούλες τύπου full face

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή που είχε συμβεί στις 26-6-2018,  στον Πύργο, σε κοσμηματοπωλείο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 33, 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε  κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, στις 26-6-2018, τα ξημερώματα, στον Πύργο, μετέβησαν με αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο, όπου οι τέσσερις δράστες φορώντας κουκούλες τύπου full face και με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίασαν προστατευτικό ρολό ασφαλείας και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος, κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο και με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών ανακριτικής διείσδυσης ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι οι δράστες είχαν προσχεδιάσει την κλοπή και για το λόγο αυτό στις 25-6-2018, στην Κουρούτα, είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία προσάρμοσαν στο αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της κλοπής.

Επίσης, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα πρόσωπα – αλλοδαπούς ( αχυράνθρωπους), τις οποίες άλλαζαν σε σύντομο χρόνο, με σκοπό να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Σημειώνεται ότι οι τρεις ημεδαποί είναι προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας, για συναφείς υποθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα