Ηλεία

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Λάνθι Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Δράστες είναι δύο άνδρες ηλικίας 21 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν  ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ληστεία που διαπράχθηκε, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, πριν από τρεισήμισι περίπου μήνες, στο χωριό Λάνθι της Ηλείας.

Δράστες της ληστείας είναι δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 21 και 17 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, την 24-07-2019, τα ξημερώματα, ενεργώντας από κοινού με τουλάχιστον έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους, εισήλθαν, από ανασφάλιστη πόρτα, σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με απειλές κατά της ζωή της, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (5.200) ευρώ, χρυσά κοσμήματα αξίας (1.700) ευρώ, καθώς και την βέρα που φορούσε στο χέρι της, ενώ πριν διαφύγουν έκοψαν την τηλεφωνική γραμμή της οικίας.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς τους Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν μέσα από ειδικές ανακριτικές τεχνικές, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δύο δραστών και τους προσήγαγαν στην Υπηρεσία τους.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των
δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα