Ελλάδα

Έξιχνιάστηκε μετά από πέντε χρόνια δολοφονία 31χρονου Βούλγαρου, στο κέντρο της Αθήνας

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να πέρασαν περισσότερα από 5 χρόνια, ωστόσο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν έβαλαν ποτέ στο αρχείο την υπόθεση ενός 31χρονου, ο οποίος  είχε βρεθεί νεκρός στις 11 Ιουνίου 2014, σε υπόγειο εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο κέντρο Αθήνας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος του είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας και προήλθε από πνιγμό, με τον ιατροδικαστή να αναφέρει ως αιτία θανάτου: «ασφυξία λόγω περίσφιξης της τραχηλικής χώρας δια βρόχου». Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να διακριβώσουν ότι δράστες είναι τρείς,  δύο άνδρες 51 και 53 ετών, καθώς και μία 54χρονη γυναίκα, οι οποίοι μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας διέφυγαν από τη χώρα μας και αναζητούνται.

Κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί και συλληφθεί -κατά περίπτωση- για ληστεία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, παράνομη κατακράτηση και μαστροπεία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο από κοινού, ενώ αναμένεται να εκδοθούν και διεθνή εντάλματα συλλήψεως.

via

Όλη η επικαιρότητα