Ελλάδα

Eξιχνιάστηκε η απόπειρα δολοφονίας Αυστραλού επιχειρηματία

zante3.jpg

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 36χρονου Αυστραλού επιχειρηματία στα τέλη Ιουλίου, στον Λαγανά Ζακύνθου, κατά την οποία τρία άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν με ρόπαλο, ενώ ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο μια φορά στο πόδι.

Την ίδια μέρα είχε συλληφθεί ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ενώ είχε ταυτοποιηθεί και ένας 47χρονος Έλληνας, που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ρόπαλο, με το οποίο οι δράστες χτύπησαν τον 36χρονο επιχειρηματία, μία κουκούλα full – face και μία μπλούζα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 31 Ιουλίου ο 47χρονος που αναζητούνταν ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία, ενώ από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων της προανάκρισης, προέκυψε ότι μεταξύ των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι και 34χρονος Έλληνας, ο οποίος παραδόθηκε στις 27 Αυγούστου, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ζακύνθου.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και τη βαριά σωματική βλάβη, της εκβίασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κίνητρο του 42χρονου αλλοδαπού και του 47χρονου Έλληνα ήταν η εκβίαση και η προσπόριση παράνομου οικονομικού οφέλους, σε βάρος του 36χρονου Αυστραλού επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον 36χρονο επιχειρηματία, ο 42χρονος και ο 47χρονος, το 2011 και το 2012, αποσπούσαν εκβιαστικά από τον ίδιο, σε εβδομαδιαία βάση, το χρηματικό ποσό των 1.000 και 350 ευρώ αντίστοιχα, προκειμένου να του επιτρέπουν την «απρόσκοπτη» επαγγελματική του λειτουργία στη Ζάκυνθο.

Οι τρεις συλληφθέντες προφυλακίστηκαν, ύστερα από σχετική διάταξη των Ανακριτικών Αρχών της Ζακύνθου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Όλη η επικαιρότητα