Ηλεία

Εξιτήριο για την 5χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά στην Αρχαία Ολυμπία

Η 5χρονη θα πάει εντός της ημέρας εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι της.
Ακούστε το άρθρο

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, η 5χρονη που τραυματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς έπαιζε με άλλα παιδιά σε παιδική χαρά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Το κοριτσάκι έμεινε στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ εξετάστηκε και από νευροχειρουργούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Φέρει τραύμα στο πρόσωπο, που προκλήθηκε όταν σκόνταψε και έπεσε πάνω σε μικρό τοιχίο στον περίγυρο της παιδικής χαράς στο οποίο προεξείχε ένα σίδερο.

Όπως  δήλωσε η διοικήτρια του Καραμανδανείου νοσοκομείου κ. Ασπασία Ρηγοπούλου, η 5χρονη θα πάει εντός της ημέρας εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι της. Η υπόθεση έχει ανοίξει ξανά την συζήτηση για την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά αυτών στους οποίους υπάρχουν παιδιά. Η παιδική χαρά που έγινε το ατύχημα έχει σφραγιστεί.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η παιδική χαρά όπου συνέβη το ατύχημα θα κλείσει προληπτικά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, προσθέτοντας πως θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς του κοριτσιού αναμένεται να προβούν σε καταγγελία κατά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

«Οι γονείς του παιδιού, με τους οποίους έχουμε επικοινωνήσει πάρα πολλές φορές, μας είπαν ότι νοσηλεύεται προληπτικά. Ευτυχώς, από ότι φαίνεται δεν ήταν κάτι σοβαρό. Όμως, για προληπτικούς λόγους, επειδή ήταν ένα χτύπημα στο κεφάλι, πρέπει να μείνει μέσα στο νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη εκτός των ορίων της παιδικής χαράς, αυτή τουλάχιστον που έχει τους ελαστικούς τάπητες που θα προφύλασσαν το παιδί. Έγινε ακριβώς στο όριο, γιατί η παιδική χαρά είναι τοποθετημένη στο προαύλιο του παλιού σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας και καταλαμβάνει ένα μέρος αυτού. Στο όριο έπεσε πάνω σε ένα τάπητο που προεξείχε και έπεσε πάνω σε μια τσιμεντένια άκρη του αύλειου χώρου. Αποφασίσαμε να κλείσουμε την παιδική χαρά και να ελέγξουμε και άλλες τέτοιες πιθανότητες που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα. Θα πρέπει να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα» δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα