Σπίτι & Διακόσμηση

Εξωτερική Θερμομόνωση: 5 Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα

Ακούστε το άρθρο

Εξωτερική ή εσωτερική μόνωση; Ποια είναι η κατάλληλη;

Η εξωτερική θερμομόνωση συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της εσωτερικής θερμομόνωσης και μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60% σε θέρμανση και ψύξη.
  • Αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων.
  • Εξάλειψη των θερμογεφυρών.
  • Εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας των τοίχων.
  • Κέρδος σε ζωτικό χώρο μέσα στο σπίτι.
  • Προστασία των προσόψεων από δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες.

Το βασικό μειονέκτημα της εσωτερικής θερμομόνωσης είναι η μεγάλη δέσμευση εσωτερικού χώρου  και η δυσκολία εκμετάλλευσης των τοίχων για διακοσμητικούς λόγους.

Τι κέρδος μπορώ να αναμένω από την εξωτερική θερμομόνωση;

Η απόσβεση της γίνεται σε 5-7 χρόνια και από εκεί και πέρα απολαμβάνει κανείς υψηλές μειώσεις σε κόστος της θέρμανσης και του κλιματισμού. Γενικά υπολογίζουμε εξοικονόμηση κόστους έως 60% ανάλογα με την πρότερη κατάσταση των τοίχων.

Πόσο καιρό διαρκεί μία εξωτερική θερμομόνωση;

Μία εξωτερική θερμομόνωση με σωστό τελικό φινίρισμα με τον ακρυλικό σοβά και με σωστή στεγανοποίηση των λεπτομερειών μπορεί να διαρκέσει περίπου 3 δεκαετίες.

Υπάρχει κόστος συντήρησης;

Μπορεί να υπάρξει κάποιο κόστος συντήρησης στην εξωτερική θερμομόνωση το οποίο ωστόσο εξαρτάται από την ποιότητα της δουλειάς σε πρώτο χρόνο.

Η MACON.gr διαθέτει το Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης THERMOMASTER εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα, πλήρως πιστοποιημένο με υψηλής ποιότητας υλικά που αποτελούν ασπίδα προστασίας του σπιτιού για κάθε κλιματική ζώνη.

Όλη η επικαιρότητα