Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Η Στεφανίδη με άνεση στον τελικό του επί κοντώ

Ενα άλμα στα 4,55μ αποδείχθηκε αρκετό για την Κατερίνα Στεφανίδη!
Ακούστε το άρθρο

Ενα άλμα στα 4,55μ αποδείχθηκε αρκετό για την Κατερίνα Στεφανίδη προκειμένου να κλείσει ραντεβού σε έναν ακόμη τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Στις 18:05 ώρα Ελλάδος αύριο το Σάββατο (4/5), η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2023 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Όπως αναφέρει το gazzeta.gr, η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ, εξασφάλισε εύκολα θέση στην 8αδα του τελικού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού ξεπερνώντας τα 4,55μ με την πρώτη προσπάθεια κι έτσι θα διεκδικήσει αύριο το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, στην οποία έχει ένα χρυσό από το 2017 και ενα αργυρό από το 2015.

Η Στεφανίδη αποφάσισε να αρχίσει από τα 4,45μ. όπου μετά από μεγάλη αναμονή έχασε το πρώτο της άλμα, αλλά το πέρασε με την δεύτερη.

Ακολούθησε ένα εύκολο πέρασμα στα 4,55μ με την πρώτη προσπάθεια, που ήταν τελικά αρκετό για να την στείλει στον τελικό. Εκεί, όπου μαζί με τις Μουρτό και Σούτεϊ, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, όπως ακριβώς έκαναν και στην αντίστοιχη διοργάνωση του ανοιχτού πέρυσι το καλοκαίρι στο Μόναχο.

Οι «8» του τελικού

Μουρτό (Φινλανδία) 4,55μ.

Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,55μ.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 4,55μ.

Μεϊγέρ (Σουηδία) 4,55μ.

Σεβριέ (Γαλλία) 4,55μ.

Μόζερ (Ελβετία) 4,55μ.

Μπρούνι (Ιταλία) 4,45μ.

Σβαμπίκοβα (Τσεχία) 4,45μ.

Εκτός τελικού η Κυριακοπούλου

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε «μουδιασμένα» τον προκριματικό, καθώς έκανε άκυρο στα 4,10μ., ωστόσο στην δεύτερη προσπάθεια απέφυγε τους μπελάδες.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2023 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στη συνέχεια πήγε στα 4,30μ., όπου «καθάρισε» με την πρώτη και ακολούθησε το 4,45μ.όπου έκανε τρία άκυρα και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Όλη η επικαιρότητα