Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό ξιφασκίας: Στην 6η θέση της Ευρώπης η Εθνική σπάθης

Την τελευταία μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Εθνική ομάδα σπάθης των γυναικών έδωσε την μάχη της για να βρεθεί στις κορυφαίες της Ευρώπης και η πορεία της ολοκληρώθηκε στην 6η θέση ανάμεσα σε 13 ομάδες.
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα σπάθης αποτελούμενη από τις Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Κλαίρη Μπένου και Μαρίνα Παΐζη, ξεκίνησε τον αγώνα της στο ταμπλό των 16 κόντρα στην ομάδα του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Ελληνίδες στάθηκαν καλύτερα στο παιχνίδι και από τους 25 πόντους και μετά δεν έχασαν καθόλου το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε 45-37. Στο ταμπλό των 8 η Εθνική κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ουκρανία με τα αποτελέσματα να μην είναι ανάλογα του πρώτου παιχνιδιού. Οι Ουκρανές προηγούνταν συνεχώς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και παρά την ιδιαίτερη προσπάθεια των Γκουντούρα-Γεωργιάδου να μειώσουν την διαφορά ο αγώνας έληξε 45-35 υπέρ της Ουκρανίας.

Με τον αποκλεισμό της από το ταμπλό των 4ων, η Εθνική αγωνίστηκε στην συνέχεια για να κατακτήσει μια θέση μεταξύ των 5-8. Πρώτα έπαιξε με την ομάδα της Γερμανίας και παρά το γεγονός ότι οι Ελληνίδες βρίσκονταν πίσω στο σκορ μέχρι τους 20 πόντους, έκαναν την ανατροπή και έκοψαν την φορά της αντίπαλης ομάδας, η οποία αντιμετώπισε και ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού/αδιαθεσίας μιας ξιφομάχου, και το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 45-37 υπέρ της Ελλάδας.

Τελευταίος αγώνας για την ελληνική τετράδα ήταν αυτός κόντρα στην Ισπανία, της οποίας οι αθλήτριες είχαν το πάνω χέρι. Οι Ισπανίδες ήταν αφοπλιστικές και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στην Εθνική, η οποία για αυτόν τον λόγο ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά που έφτασε το 45-25.

Όλη η επικαιρότητα