Ελλάδα

Ευθ. Λέκκας: Παρακολουθούμε την έντονη σεισμικότητα στην Κόρινθο – Δεν εμπνέει ανησυχία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Ευθύμης Λέκκας.
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ, για τις απανωτές σεισμικές δονήσεις σε Κρήτη και Κόρινθο.

Για την Κρήτη είπε ότι έχουμε να κάνουμε με σεισμούς που κορυφωθήκαν το βράδυ της Τετάρτης (17/5). «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Όσον αφορά στην Κόρινθο, ο κ. Λέκκας είπε ότι είναι ο μεγαλύτερος σεισμός αυτός που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης (18/5) με 3,9 Ρίχτερ και ότι έχουν γίνει 20 σεισμοί στην περιοχή τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονται μεταξύ Κιάτου και Ξυλόκαστρου. «Οι σεισμοί αυτοί εντάσσονται στην σεισμικότητα που υπάρχει στον Κορινθιακό Κόλπο. Δεν είναι κάτι που μας λέει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη σεισμικότητα αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, γιατί ο Κορινθιακό κόλπος μπορεί να φιλοξενήσει σεισμούς μεγάλου μεγέθους. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν υπάρχει ανησυχία» είπε και ξεκαθάρισε ότι είναι ανθεκτικές οι κατασκευές στην περιοχή της Κορινθίας, ιδίως μετά τον σεισμό του ’81, και αντέχουν σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη σεισμών.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλη η επικαιρότητα