Μουσική

Ε.Ζουγανέλη: «Ευχαριστώ τη Μελίνα που μέσα μου βρήκα στοιχεία δικά της»

zouganeli.jpg
Ακούστε το άρθρο
Tην Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του διπλού live cd της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας».

Τον Ιούλιο του 2014, είκοσι χρόνια μετά το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη -στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών- πραγματοποίησε στο Ηρώδειο μια επιτυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια της μεγάλης αυτής προσωπικότητας.

Στην καλοκαιρινή αυτή βραδιά μνήμης συμμετείχε επίσης η ηθοποιός και προσωπική φίλη της Μελίνας, Μπέτυ Βαλάση, η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη και η Χορωδία Αποφοίτων Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων GraduArti υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη. Η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν του Πέτρου Ζούλια. 

Το ηχητικό αποτέλεσμα αυτής της παράστασης έκανε τη MINOS-EMI να προχωρήσει στην κυκλοφορία του διπλού live άλμπουμ, κάτι που δεν ήταν αρχικά στο πρόγραμμα, όπως μας πληροφόρησε η Μαργαρίτα Μάτσα στη χθεσινή βραδιά της παρουσίασης του CD στο κατάμεστο χώρο του Public καφέ στο κέντρο της Αθήνας. 

Το «παρών» στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, εκτός από την κεντρική πρωταγωνίστρια Ελεωνόρα Ζουγανέλη έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Μπέτυ Βαλάση, ο Πέτρος Ζούλιας και η Εμμανουέλα Παυλίδου γραμματέας και φίλη της Μελίνας Μερκούρη. 

Παίρνοντας το λόγο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αρχικά, χαρακτήρισε την παράσταση ως μια πολύ μεγάλη στιγμή της ζωής της αλλά και της καλλιτεχνικής της διαδρομής και συνέχισε λέγοντας πως ήταν μια πρόκληση για την ίδια αλλά και συγχρόνως μεγάλη της χαρά να εκφράσει αυτά τα τραγούδια μέσα σε έναν χώρο όπως είναι το Ηρώδειο.
Επιπλέον, η δημοφιλής ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στην εσωτερική διαδρομή που πραγματοποίησε ώστε να καταφέρει να βρει μέσα της στοιχεία από την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη τόσο για την παράσταση όσο και για τη ζωή της. Ακόμη, μας αποκάλυψε πως η παράσταση ήρθε σε μια καθοριστική στιγμή για εκείνη, καθώς είχε αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Εν συνεχεία, η Ελεωνόρα αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε η παράσταση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για το πόσο περήφανη νιώθει τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για το CD, το οποίο θεωρεί μια ουσιαστική προίκα για την ίδια. Στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δουλειά. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας ο οποίος μίλησε για το πάθος και την «παρουσία» της Μελίνας Μερκούρης, αλλά και για το γεφύρωμα του χθες και του σήμερα με αυτή την παράσταση. Επίσης εξήγησε ότι στόχος δεν ήταν η μίμηση της Μελίνας, αλλά να γίνει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το «όχημα» για να περάσει ο θησαυρός αυτών των τραγουδιών. 

Παίρνοντας το λόγο, η γεμάτη τρακ, Μπέτυ Βαλάση, μετά από μια σύντομη αναφορά σε περιστατικά της ζωής της και αφού μίλησε για την παράσταση αλλά και για την αγάπη και το σεβασμό προς το πρόσωπο της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, με νοσταλγία μοιράστηκε με το κοινό στιγμές από τη γνωριμία της με τη Μελίνα Μερκούρη και αναμνήσεις από την μακρόχρονη φιλία τους. 

Η παράσταση «Να με θυμάσαι και να μ’αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας» θα επαναληφθεί για δυο μοναδικές παραστάσεις -με τους ίδιους συντελεστές- στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 
 
Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα