Πολιτική

Φ. Γεννηματά: «Μεθοδικά και δόλια στήνεται η ιστορία»

Ακούστε το άρθρο

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής για την Νοvartis εξέφρασε τη θέση ότι το ερώτημα «σκάνδαλο ή σκευωρία» δεν υπάρχει, καθώς ισχύουν και τα δύο.

«Ισχύουν και τα δύο. Σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης για τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων» είπε η κ. Γεννηματά, ισχυριζόμενη ότι «η ιστορία στήνεται μεθοδικά και δόλια».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Η επιλογή των προσώπων, η απόκρυψη άλλων, οι δηλώσεις Τσίπρα πριν από την ανακίνηση του ζητήματος, οι εξόφθαλμες οικονομικές παραβιάσεις, η ποιότητα των μαρτυρικών καταθέσεων καταδεικνύουν την ύπαρξη συνομωσίας.»

Ξεκαθάρισε δε, ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και η ουσία του θέματος, να αποκαλυφθούν τα θεσμικά κενά ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα αλλά με τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη, χωρίς παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο» είπε η κ. Γεννηματά, και συμπλήρωσε: «Λέμε ναι στη σύσταση μιας επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα».

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι το «ναι» αυτό προϋποθέτει πως οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα έρθουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα».

Όπως είπε, για τον ίδιο λόγο λένε «όχι» σε μια διαδικασία express, που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, επειδή «δεν βγαίνει τίποτα».

Στη Βουλή η μαραθώνια συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis (Δείτε LIVE)

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα