Γεύσεις

Φαγητό στο γραφείο: 10 εύκολα και υγιεινά γεύματα για κάθε μέρα

Ακούστε το άρθρο

Έξυπνες προτάσεις για νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά γεύματα, που μπορείτε να φτιάξετε απόβραδίς και να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο!

1. Ανοιχτά σάντουιτς με καπνιστό σολομό
Αλείφετε 2 φέτες μαύρο ψωμί με 1 κουτ. σούπας πάστα horseradish ή τυρί κρέμα την καθεμιά, προσθέτετε μερικές λεπτές φετούλες αγγούρι ή αβοκάντο και καλύπτετε με λωρίδες καπνιστού σολομού. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκορπίζετε από πάνω ψιλοκομμένο άνηθο ή σχοινόπρασο και ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού.

2. Ασιατικό ρύζι με τόνο και σπανάκι
Ανακατεύετε 150γρ. βρασμένο ρύζι basmati με 1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας και 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο. Προσθέτετε 1 κονσέρβα τόνου (στραγγισμένο) σε κομματάκια, 1 χούφτα χοντροκομμένα φύλλα από σπανάκι, λίγο καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύετε καλά.

3. Σαλάτα με κουσκούς και μπρόκολο
Μαγειρεύετε 150γρ. κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Βράζετε 2 χούφτες μπρόκολο, το κόβετε σε μπουκετάκια και το ανακατεύετε με το κουσκούς, 1 κουτ. σούπας κάπαρη και ½ κρεμμύδι ή 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. Χτυπάτε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μαζί με ½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί και περιχύνετε τη σαλάτα. Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε.

4. Σάντουιτς με κοτόπουλο
Αναμιγνύετε 1 κουτ. σούπας γιαούρτι (με 2% λιπαρά) με ½ κουτ. γλυκού κάρι, αλάτι και πιπέρι. Κόβετε ένα ψητό στήθος κοτόπουλο σε κύβους και τους ανακατεύετε με το μίγμα γιαουρτιού. Κόβετε στα δύο 1 μικρό φραντζολάκι ή 2 στρογγυλά πολύσπορα ψωμάκια και γεμίζετε το καθένα με τους κύβους του κοτόπουλου και τρυφερά φύλλα μαρουλιού.

5. Φακοσαλάτα με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης
Σε ένα μπολ ρίχνετε 100γρ. βρασμένες φακές, 2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και 50γρ. θρυμματισμένη φέτα. Αναμιγνύετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί, 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.

6. Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και σάλτσα pesto
Βράζετε 50γρ. κοντά ζυμαρικά (π.χ. πέννες) σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε όσο είναι ακόμα ζεστά με 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα pesto και 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Όταν κρυώσουν, τα ανακατεύετε με 100γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε μπουκίτσες και 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

7. Τορτίγια με τόνο και κόκκινα φασόλια
Στραγγίζετε ½ κονσέρβα τόνο σε λάδι και τον ανακατεύετε με 1/3 κονσέρβας καλά στραγγισμένα κόκκινα φασόλια, 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και μερικές σταγόνες Tabasco. Γεμίζετε 1 τορτίγια με τα υλικά, προσθέτετε ½ ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και τυλίγετε την τορτίγια σε ρολό.

8. Κυπριακή πίτα με χαλούμι και ψητά λαχανικά
Κόβετε 1 κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες και 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι, προσθέτετε αλάτι, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε τα ψητά λαχανικά με 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο και 50γρ. χαλούμι κομμένο σε μπουκίτσες. Κόβετε 1 κυπριακή πίτα από τη μια πλευρά ώστε να σχηματίσετε μια «τσέπη» και τη γεμίζετε με τα υλικά.

9. Σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστή γαλοπούλα και dressing γιαουρτιού
Βράζετε 50γρ. κοντά ζυμαρικά (π.χ. πένες) σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε 2 κουτ. σούπας γιαούρτι (με 2% λιπαρά) με 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με 100γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κυβάκια, ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2-3 αγγουράκια τουρσί ξαλμυρισμένα και ψιλοκομμένα. Προσθέτετε το dressing και ανακατεύετε καλά.

10. Πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και dressing μουστάρδας
Βράζετε 2 πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε 1/2 κουτ. σούπας μέλι με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τις πατάτες με 2 κουτ. σούπας στραγγισμένη κάπαρη, 100γρ. καπνιστή πέστροφα τεμαχισμένη σε μπουκίτσες, 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτετε το dressing και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Πηγή: olivemagazine 

Όλη η επικαιρότητα