Πολιτική

Φάμμελος για Π. Καμμένο: «Δεν απαιτούνται 180 βουλευτές για κύρωση της συμφωνίας»

Ακούστε το άρθρο

Δεν απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών για την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή για το Σκοπιανό τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ερχόμενος έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος ανέφερε την Τετάρτη ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για να ζητήσει την επικύρωση της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία.

Σε ό,τι αφορά την εκπεφρασμένη πρόθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ να ζητήσει κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών -όταν αυτή έλθει στη Βουλή- με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Δεν αποκλείω να υπάρχει αυτή η συζήτηση, αυτό όμως που αποκλείω είναι ότι είναι απαραίτητη. Δεν απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή, αυτό αφορά τον κοινοβουλευτικό κανόνα και δεν πρέπει να μπλέκουμε την κοινωνία με πράγματα που στο Σύνταγμά μας είναι ξεκάθαρα».

Εκτιμώ, πρόσθεσε,  «ότι αν πετύχει η συζήτηση στην ΠΓΔΜ -που είναι η συζήτηση η ουσιαστική, γιατί καλούνται να αλλάξουν όνομα, Σύνταγμα, ιστορική αναφορά, να αλλάξουν ονόματα στους δρόμους σε όλα τα αλυτρωτικά στοιχεία, να σταματήσουν να συζητάνε για μειονότητα στην Ελλάδα, ακόμη και η Εκκλησία τους άλλαξε προσανατολισμό και εντάχθηκε στο Πατριαρχείο μας- αν περάσει από εκεί, τότε θα υπάρχουν αλλαγές και στην ελληνική Βουλή, εγώ πιστεύω ότι θα υποστηριχθεί η συμφωνία. Για τυπικούς όρους, δεν απαιτείται οποιαδήποτε πλειοψηφία 180 βουλευτών».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα