Smile Ηλεία Μουσική

Φαντασμαγορικό θέαμα στην συναυλία των Φιλαρμονικών Λεχαινών και Ναυπάκτου [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ» με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια». Η συναυλία έλαβε χώρα στο κατάμεστο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών την Κυριακή 29 Ιουλίου στις . Στην λαμπρή αυτή εκδήλωση εμφανίστηκαν περισσότεροι από 100 (εκατό) ερμηνευτές – μουσικοί – χορευτές οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και αποθεώθηκαν στο τελος της παραστασης.

Στην   εκδήλωση , σύμπραξαν επί σκηνής η «Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας» με την Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ». Οι μουσικοί των δύο φιλαρμονικών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδωσαν τα έργα με άρτια τεχνική κατάρτιση, την οποία θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματικές ορχήστρες! Το καλλιτεχνικό πρόσταγμα όλης της βραδιάς είχαν οι κύριοι Ευρυσθένης Χατζηγιάννης και Δημήτρης Αμπατζής (Καλλιτεχνικοί Διευθυντές και Αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής Λεχαινών και Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπακτίας αντίστοιχα).

Η βραδιά  ξεκινησε με ένα συντομο χαιρετισμό από τον προεδρο της Φιλαρμονικης Λεχαινων Ανδρεα Μίγκο ,  ο οποίος ανεφερθηκε στην Ιστορία και την προσφορά της Φιλαρμονικης στον τόπο και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια εχει αγνωριστει  το εργο που συντελείται από τον μαεστρο και τους μουσικούς γι αυτό και δεχεται πληθος προτασεων για συμμετοχες σε πολλά φεστιβαλ σε όλα τα σημεία της Ελλάδας..Διαθετει συνολικα 80 μουσικους και ευχαριστησε τους χορηγους , το Δημο Ανδραβιδας Κυλληνης και την Περιφερεια  Δυτικης Ελλάδας για την χρηματοδοτηση της εκδηλωσης…Στη συνεχεια τιμηθηκαν δυο μεγάλοι απόντες της Φιλαρμονικης Λεχαινων που χαθηκαν το 2017…Ο μεγαλος ευεργετης της Φιλαρμονικης Παρης Κατσουφης και η σημαια της Φιλαρμονικης Μπαμπης Μετσος που εφυγε μόλις 48 ετων… Τις τιμητικές πλακετες απένειμαν ο βουλευτης Μακης Μπαλαούρας (στην αδελφη του Παρη Κατσουφη)και ο Δημαρχος Ανδραβιδας Κυλληνης Ναμπιλ Ιωσηφ Μοραντ  στα παιδια του Μπαμπη Μετσου που συνεχιζουν το εργο του στη Φιλαρμονικη

Το  πολυποίκιλο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο φιλόμουσο κοινό των Λεχαινών εκτείνονταν από κινηματογραφική μουσική έως και πολύ σύγχρονους και μοντέρνους ρυθμούς της λατινικής μουσικής. Ενδεικτικα ερμηνευτηκαν στο πρωτο μερος , το περιφημο my way , the house of the rising sun μουσικη από την ταινία lion king και άλλα ενώ παράλληλα σε μεγάλη οθονη προβαλλονταν σκηνες από τις αντιστοιχες ταινίες…  Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, οι φιλαρμονικές παρουσίασαν πολύ γνωστές ελληνικές επιτυχίες αγαπημένων Ελλήνων μουσουργών όπως : Μυρτιά, Τα παιδιά του Πειραιά, Ένας ουρανός Μ΄ Αστέρια, Θέλω κοντά σου να μείνω, Υπομονή και πολλά άλλα !

Την παράσταση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι τέσσερις ιδιατερα αξιολογοι   μουσικοί ερμηνευτές. Η νεαρή σε ηλικία (16 χρονών) αλλά μεγάλη σε ταλέντο Στεφανία Συλλαϊδή  , από τα Λεχαινά, η εξαιρετική λυρική τραγουδίστρια Μαρία Θωμά, ο πολύ ιδιαιτερος και αισθαντικος   Δημήτρης Δημόπουλος και ο μελωδικός Ανδρέας Καλλιβωκάς. Οι ερμηνευτές πραγματικά ταυτίστηκαν με το θερμό κοινό που κατέκλυσε την εκδήλωση και αντάλλαξαν μαζί τους πλήθος από συναισθήματα, σιγοτραγουδώντας αγαπημένες μελωδίες.

Πιάνο έπαιξε ο κύριος Σταμάτης Λέκκας, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, μαέστρος, ενορχηστρωτής και λάτρης των φιλαρμονικών ορχηστρών.

Μπουζούκι έπαιξε ο Γιάννης Κριδεράς, ενώ βιολί έπαιξε η ταλαντούχος κατοχος διπλώματος στο βιολί , Αλεξάνδρα Συλλαϊδή, επίσης από τα Λεχαινά που ξεσήκωσε το κοινό με τις μελωδιες της..

Επίσης, μια ακόμα πρωτοτυπία περίμενε το κοινό, όταν το Χορευτικό «Η ΕΣΤΙΑ» από την Ανδραβίδα εμφανίστηκε επί σκηνής και χόρεψε υπεροχα λαικους ελληνικους χορούς κάτω από την μελωδικό ηχόχρωμα που απλόχερα πρόσφεραν οι 90 και πλέον μουσικοί των δύο φιλαρμονικών.

Στο τελος καταχειροκροτηθηκαν τα παιδια και των δυο Φιλαρμονικων , που πραγματικα εντυπωσίασαν με την ερμηνεια των κομματιων βαζοντας πολύ ψηλά τον πηχυ για μελλοντικες εκδηλώσεις…Αυτό που πραγματικα ηταν εντυπωσιακο είναι ότι η συντριπτικγ πλειοψηφια τψν παιδιων που επαιχαν ηταν κατω των 18 ετων…Μερικα  ηταν και πολύ μικροτερα (8 εως 11 ετων) και παρολα αυτά οι μουσικες επιδοσεις τους αγγιζαν επαγγελματικα στανταρ..

Ηταν μια βραδιά  , μια εκδήλωση που αφησε αριστες   εντυπώσεις σε ολους τους θεατες που κατεκλυσαν κάθε γωνια του αμφιθεατρου στο γυμνασιο Λεχαινων και κατά γενική ομολογία ηταν αριστα οργανωμένη και συντονισμενη  αφου συνεργαστηκαν τόσοι συλλόγοι, φορεις και καλλιτεχνες.

Στην συναυλία παρεστησαν εκτος του κ.Μπαλαουρα και του Δημαρχου , ο Αντιδημαρχος κ. Δημοπουλος , η προεδρος του οργανισμου πολιτισμου κ. Κοντογιωργα, η προεδρος του Οργανισμου κοινωνικης αλληλεγγυης κ.Οικονομοπουλου , ο προεδρος της δημοτικης κοινοτητας λεχαινων κ.Γαλατης , ο γενικος γραμματες του δημου κ.Σοφιανοπουλος .ο προεδρος της τ.κ Αρετης

κ.Δρακιας και εκατονταδες φιλοι της μουσικης απ ολη την Ηλεια που εζησαν μια υπεροχη ερμηνευτικη εμπειρια

Αξιζει τελος να σημειωθει ότι συγκεντρωθηκαν ειδη πρωτης αναγκης και φαρμακα για να σταλουν στους πληγεντες πυροπληκτους συμπολιτες μας στην Αττικη..Ηταν μια πρωτοβουλια  του Δ.Σ της Φιλαρμονικης που βρηκε αμεση ανταποκριση από τους θεατες

Όλη η επικαιρότητα