Fargeco: Η αναστολή λειτουργίας έφερε εντάσεις

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ  -Συγκέντρωση κατοίκων στο σπίτι του δικηγόρου τους – Μήνυση κατέθεσε ο συνήγορος των κατοίκων Γ. Κατσαμπέρης -Τι υποστηρίζει και με φωτογραφίες ο δικηγόρος της «Fargeco»

Μπορεί να έχει ανασταλεί οριστικά η λειτουργία της μονάδας αδρανοποίησης και επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής «Fargeco», στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, όμως δεν φαίνεται να έχουν… ανασταλεί οι εντάσεις.

Χθες νωρίς το μεσημέρι δημιουργήθηκε επεισόδιο με προπηλακισμούς μεταξύ ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας και συγγενούς του δικηγόρου των κατοίκων των Αγ. Θεοδόρων κ. Γιώργου Κατσαμπέρη. Για το θέμα καταθέτουν τις απόψεις τους οι δικηγόροι κ.κ. Πέτρος Κιούνης και Γιώργος Κατσαμπέρης.

Ο κ. Πέτρος Κιούνις δικηγόρος της Fargeco Hellas ΕΠΕ δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Ο εντολέας μου κύριος Vincenzo Chirico χθες το μεσημέρι βρισκόταν στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Γεωργίου Λεχαινών. Προηγουμένως, υπέπεσε στην αντίληψή του στην συγκεκριμένη περιοχή σωρός από σκουπίδια συγκεντρωμένων πλησίον της οδού αλλά και εντός του ρέματος του Βροντού (βλ. φωτογραφίες), πιθανότατα προερχόμενα από τους δεκάδες παράνομους στάβλους που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Η κίνησή του αυτή στη περιοχή προφανώς έγινε αντιληπτή από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος δήλωσε μάλιστα και συγγενής ατόμου με το οποίο υφίσταται ήδη εκκρεμής δικαστική διαμάχη, και λόγω του ότι ο κύριος Chirico προέβη στην φωτογράφιση επίμαχων σημείων περιβαλλοντικής μόλυνσης, τον προπηλάκισε και του διεμήνυσε με απειλητικό ύφος ότι είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή και ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν ήσυχο μέχρι να φύγει οριστικά από το χωριό, εξαπολύοντας παράλληλα ακατάσχετες ύβρεις  και απειλές εναντίον του. Η κατάσταση στους Αγίους Θεοδώρους είναι απελπιστική από πλευράς περιβαλλοντικής μόλυνσης από την ανέλεγκτη εκτροφή ζώων σε μή αδειοδοτημένους στάβλους, η διαχείριση δε των απορριμμάτων αυτών γίνεται δια της ρίψης αυτών σε τυχαία σημεία. Η δυσοσμία και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της παράνομης αυτής δραστηριότητας , την ανάδειξη της οποίας κάποιοι φοβούνται, ήταν και ο λόγος για τον οποίον στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν επενδύσει μία ολόκληρη περιουσία στον τόπο αυτό»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων κ. Γιώργος Κατσαμπέρης δήλωσε για το επεισόδιο:

«Σήμερα πληροφορήθηκα από συμπατριώτη μου ότι στην οικία μου στους Αγίους Θεόδωρους, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Vincenzo chiriko και προχώρησε σε λήψη βιντεοληπτικου υλικού. Όταν ο κάτοικος τον ρώτησε για ποιο λόγο γίνεται αυτό, προχώρησε σε αχαρακτήριστες εκφράσεις και απειλές αφήνοντας να εννοηθεί ότι τώρα, εφόσον εσείς κλείσατε την επιχείρηση μου, εγώ θα προχωρήσω στην διερεύνηση όλων των παρανομιών των κατοίκων, απειλώντας ευθέως εμένα και τους κατοίκους για το κλείσιμο της επιχείρησης του. Άμεσα ενημέρωσα τις αρχές και κατέθεσα έγκληση σε βάρος του ανωτέρω. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι όλα τα χρόνια, τηρώντας το νόμο, ζητήσαμε το αυτονόητο, το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία μας. Η συμπεριφορά αυτή δεν ταιριάζει στο νομικό πολιτισμό μας και θα πρέπει όλοι να πάρουν θέση και κυρίως οι έχοντες θέση ευθύνης.»