Φαρμάκης για Κοτύχι: «Θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του»

Share

Την δυνατότητα να συνδράμει ενεργά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην συντήρηση, την προστασία και την λειτουργία της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου θα εξετάσουν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το ραντεβού που κλείστηκε για την επόμενη κιόλας εβδομάδα από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο με στελέχη της Οικολογικής Κίνησης, παρούσης, πιθανότατα, και της Συντονίστριας του Φορέα Διαχείρισης, της κας Καραμπέρου, όπου θα συζητηθεί εφ’ όλης της ύλης το συγκεκριμένο θέμα.

Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας, και του γραφείου του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στην έκκληση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας για παρέμβασή του στην επίσπευση του πρότζεκτ της λουρωνησίδας, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου.

«Πράγματι, είναι σε γνώση του Περιφερειάρχη αυτό που ζητά η Οικολογική Κίνηση. Αλλά δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας να συνάψει σύμβαση για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», αναφέρουν μεταξύ άλλων κύκλοι της Περιφέρειας.

Η μελέτη όμως, όπως επισημαίνουν οι Οικολόγοι, αποτελεί προϋπόθεση για να τρέξει το έργο. Παρόλα αυτά ο κ. Φαρμάκης και οι συνεργάτες του θέλησαν να ενημερωθούν για τις νομικές και διοικητικές παραμέτρους της υπόθεσης αυτής χωρίς όμως να δεσμευτεί η Περιφέρεια για κάτι συγκεκριμένο, αφού δεν αποτελεί δική της αρμοδιότητα.

Απλώς ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα και να δει αν και πόσο μπορεί να βοηθήσει σε μία υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον. Στα συν της υπόθεσης, έστω και θεωρητικά, είναι ότι το πρότζεκτ είναι σχεδόν έτοιμο και είναι εξασφαλισμένη ήδη η χρηματοδότηση, που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.