Αθλητισμός

FedCup – Τατόι Club: Η Ελλάδα προκρίθηκε στην τελική φάση κερδίζοντας με 2-1 νίκες την Αίγυπτο

Ακούστε το άρθρο

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το διπλό, που ήταν ο τελευταίος αγώνας στη συνάντηση της Εθνικής μας με την Αίγυπτο για το Γκρουπ ΙΙ της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τένις. Η Μαρία Σάκκαρη και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκαν από τις Σάντρα Σαμίρ και Ράνα Σέριφ Αχμέντ με 6-1, 2-6, 6-3 στο κεντρικό κορτ του ΤΑΤΟΪ Club, όπου συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα του Fed Cup.

Μία ήττα που δεν επηρέασε την υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του Σαββάτου, καθώς η ελληνική ομάδα προκρίθηκε χάρη στις δύο νίκες στο απλό των Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου. Αύριο Παρασκευή (20/04), οπότε και θα αντιμετωπίσει τη Δανία, θα κριθούν οι δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου. Η Αίγυπτος που έχει ρεπό αύριο, καταλαμβάνει την 3η θέση και το Σάββατο θα διεκδικήσει την παραμονή της στο Γκρουπ ΙΙ.

Τόσο η Σάκκαρη όσο και η Γραμματικοπούλου ανέφεραν πως προσέγγισαν το διπλό ως μία δυνατή προπόνηση. Δίχως άλλο, ήταν μία ευκαιρία για να αποκτήσουν «χημεία» στο διπλό ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους. Παράλληλα ευχαρίστησαν τον κόσμο για την υποστήριξη. Το κεντρικό κορτ όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθούν οι αγώνες της ελληνικής ομάδας, αναμένεται να είναι γεμάτο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής αρχίζει στις 11 το πρωί, οπότε η Ελλάδα θα παίξει με τη Δανία με τηλεοπτική μετάδοση από το novasports1HD. Αρχικώς θα αγωνιστεί η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, πιθανότατα με την 15χρονη Κλάρα Τάουσον (Νο 729 στον κόσμο) την οποία είχε επιλέξει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γενς Ανκερ Άντερσεν ως Νο 2 της Εθνικής Δανίας στη συνάντηση με την Αίγυπτο. Εν συνεχεία, θα παίξει η Μαρία Σάκκαρη με το Νο 1 της Δανίας, την Κάρεν Μπαρίτζα (Νο 591). Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με το διπλό.

FED CUP 2018
TATOI CLUB

Στον άλλο 2ο όμιλο, η επικεφαλής Νορβηγία, που χτες δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να νικήσει το Ισραήλ 2-1, σήμερα ηττήθηκε με 3-0 από το Λουξεμβούργο, το οποίο πέρασε πρώτο, καθώς είχε νικήσει 2-1 και την Βοσνία. Από την δική του μεριά το Ισραήλ νίκησε σήμερα 2-1 την Βοσνία κι έτσι τα πάντα είναι ανοιχτά.

Συνοπτικά η «ταυτότητα» των δύο ομίλων:

Α΄ όμιλος • Δανία-Αίγυπτος   3-0 • Ελλάδα-Αίγυπτος   2-1 • Ελλάδα-Δανία 20/4

Β΄ όμιλος Νορβηγία-Ισραήλ   2-1 • Βοσνία-Λουξεμβούργο   1-2 • Νορβηγία-Λουξεμβούργο  3-0 • Βοσνία-Ισραήλ 1-2 • Νορβηγία-Βοσνία   20/4 • Ισραήλ-Λουξεμβούργο 20/4

Όλη η επικαιρότητα