Lifestyle Ηλεία

Φαίη Σκορδά: Στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς με τους γιους της για τη γιορτή της Παναγίας

Ακούστε το άρθρο

Σε πολυτελές θέρετρο στον Πύργο βρίσκεται εδώ και μέρες η Φαίη Σκορδά με τα αγόρια της: Γιάννη και Δημήτρη Λιάγκα. Οι τρεις τους μετά το τέλος των γυρισμάτων του trailer της διάσημης μαμάς του για το Πρωινό του Ant1 και τη νέα τηλεοπτική σεζόν, βρέθηκαν στην Πελοπόννησο και απολαμβάνουν όμορφες δραστηριότητες με αγαπημένα πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, όλοι μαζί έχουν πάει για ιππασία, έχουν κάνει θαλάσσια σπορ, βόλτες και βουτιές στη θάλασσα και έχουν διασκεδάσει πολύ. Ιδιαίτερα χαρούμενη, μάλιστα, η Φαίη Σκορδά δεν σταματά να μοιράζεται στιγμιότυπα από τις διακοπές τους στα social media και να δηλώνει περήφανη μαμά για τα κατορθώματα των γιων της.

Εκτός, από τις βόλτες στην παραλία, όμως, η Φαίη Σκορδά έκανε μια βόλτα με τα παιδιά της ως το μοναστήρι της Σκαφιδιάς που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Έτσι, για να γιορτάσουν την Ημέρα της Παναγίας, βρέθηκαν στην Μονή Σκαφιδιάς, όπου άναψαν ένα κεράκι και προσκύνησαν την εικόνα.

Το μοναστήρι βρίσκεται στο ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στις εκβολές του ποταμού Ιάρδανου και στην καταγάλανη παραλία της Σκαφιδιάς. Για την ονομασία της υπάρχουν διάφορες παραδόσεις, που τη συνδέουν με την αρχαία Φειά, με τη μορφολογία της θέσης της που μοιάζει με σκαφίδι, με τους ντόπιους κατασκευαστές σκαφιδιών ή με την εύρεση της χαμένης σήμερα εικόνας της Παναγίας, σε μια σκάφη μέσα στη θάλασσα.

Η Μονή είναι η παλαιότερη της Ηλείας, καθώς η ύπαρξή της ανάγεται τουλάχιστον στον 12ο αιώνα.

via

Όλη η επικαιρότητα