Φενγκ Σούι: Τα 5 πιο τυχερά χρώματα του 2023, της Χρονιάς του Λαγού

Share

Η πεποίθηση πως ορισμένα χρώματα φέρνουν τύχη, είναι ευρέως διαδεδομένη στην κινέζικη κουλτούρα και συγκεκριμένα στη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι. Και μπορεί εμείς εδώ να γιορτάσαμε την πρωτοχρονιά την 1η Ιανουαρίου, όμως στην Κίνα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Το νέο κινέζικο έτος, λοιπόν, ξεκίνησε 22 μέρες μετά το δικό μας. Πιο συγκεκριμένα, η Κινέζικη Πρωτοχρονια που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου, γιόρτασε τη λήξη του Έτους του υδάτινου Τίγρη (2022), ταυτόχρνα με την έναρξη του νέου Έτους του υδάτινου Λαγού. Το Φενγκ Σούι παίρνει τη σκυτάλη και αποκαλύπτει τα 5 πιο τυχερά χρώματα αυτής της χρονιάς.

Τι συμβολίζει η Χρονιά του υδάτινου Λαγού

Η Χρονιά του Λαγού (Year of Water Rabbit) που τελειώνει στις 24 Φεβρουαρίου 2024, λοιπόν, ενέχει το στοιχείο του νερού. Είναι η χρονιά του yin που συνδέεται με την υψηλή διαίσθηση, την καθαρότητα του μυαλού και της σκέψης, την εμπιστοσύνη στις σχέσεις και τον αισθησιασμό στη σεξουαλική ζωή. Συμβολίζει, μεταξύ άλλων, τη μακροζωία, την ειρήνη, την ευημερία, την καλοσύνη και τη γονιμότητα. Πρόκειται για μια τυχερή χρονιά για όσους ανήκουν στο ζώδιο του Λαγού, του Χοίρου και της Κατσίκας, από τα 12 ζώα του κινέζικου, ζωδιακού κύκλου.

Μετά τη θυελλώδη χρονιά του Τίγρη το 2022, μας δίνεται η ευκαιρία να πάρουμε μια ανάσα τη Χρονιά του Λαγού, να καλλιεργήσουμε τον εαυτό μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, να χαράξουμε την πορεία μας προς το μέλλον, ανάλογα με τα βιώματά μας τη Χρονιά της Τίγρης. Μετά από αυτήν τη θύελλα, επομένως, έρχεται η ηρεμία και ο απολογισμός της χρονιάς. Όπως το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως η προσοχή μας στρέφεται στον εαυτό μας, στην αυτοβελτίωσή μας και στο κοινωνικό μας status. Είναι μια χρονιά αλλαγών, ρίσκων και νέων κατευθύνσεων στη ζωή μας.

Τα χρώματα του Φενγκ Σούι για τη Χρονιά του Λαγού

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ένας από τα «όπλα» μας για να πετύχουμε αυτούς τους νέους στόχους, είναι τα τυχερά χρώματα του 2023. Ποια είναι αυτά;

Οι απαλές αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου μήλου, οι ζεστές αποχρώσεις του φλογερού κόκκινου, του αυτοκρατορικού κίτρινου και του λευκού περλέ, είναι αυτές που θα φέρουν την ισορροπία και την ευημερία που στοχεύεις το 2023.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πιάσεις πινέλα στα χέρια σου και να βάλεις τα παλιά σου ρούχα για να βάψεις κάποιον τοίχο, εάν δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να ενσωματώσεις αυτά τα χρώματα στη διακόσμηση του σπιτιού σου μέσα από διακριτικά διακοσμητικά (όπως μαξιλάρια, κουρτίνες, βάζα).

Φενγκ Σούι: Το γαλάζιο (Azure Blue) είναι το πιο τυχερό χρώμα του 2023

Σύμφωνα με τους περισσότερους Φενγκ Σούι experts, το γαλάζιο είναι το πιο τυχερό χρώμα της Χρονιάς του Λαγού και ενθαρρύνει την ειλικρίνεια, τη συμφιλίωση και τις αρμονικές σχέσεις. Γενικότερα, το μπλε συνδέεται με τον καθαρό ουρανό και το καθαρό, θεραπευτικό νερό. Οι ανοιχτόχρωμοι, μπλε χρωματισμοί, αντιπροσωπεύουν την αρμονία, την ηρεμία και τη συμπόνια, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις συνδέονται με την ηρεμία και τη γαλήνη.

Για το Φενγκ Σούι, επίσης, το μπλε είναι ιδανικό χρώμα για το υπνοδωμάτιο, καθώς προωθεί τον ξεκούραστο ύπνο. Είναι, επίσης, καλή επιλογή για το σαλόνι μίας μεγάλης και δραστήριας οικογένειας. Ο συνδυασμός μπλε-λευκού θεωρείται τυχερός.

Φενγκ Σούι: Το πράσινο του μήλου ανάμεσα στα πιο τυχερά χρώματα της Χρονιάς του Λαγού

Στο Φενγκ Σούι, το πράσινο συνδέεται με την εξέλιξη και τις νέες αρχές και πιστεύεται ότι είναι ευεργετικό για την υγεία. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βοηθά τη σωματική ισορροπία.

Φλογερό κόκκινο

Στο Φενγκ Σούι, το κόκκινο είναι ένα ισχυρό και ζωντανό χρώμα που σχετίζεται με την καλοτυχία, την ευημερία, το πάθος, την αγάπη και την ευτυχία. Προσελκύει τη θετική ενέργεια και συνδέεται με το στοιχείο της Φωτιάς. Ένα από τα πέντε βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι.

Χρησιμοποίησε το κόκκινο με φειδώ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ έντονο χρώμα που μπορεί να οδηγήσει στην υπερβολή.

Αυτοκρατορικό κίτρινο

Με έμπνευση από τη χρωματική παλέτα της φύσης, το αυτοκρατορικό κίτρινο είναι ένα χρώμα που εντείνει τη μάθηση και την οργάνωση.

Φένγκν Σούι: Λευκό περλέ

Το λευκό περλέ συμβολίζει την ισότητα, την ακρίβεια και την ανθεκτικότητα στο Φενγκ Σούι.

Φωτογραφίες: Unsplash / Πηγή: ladylike.gr