Ηλεία Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συναυλία στο Κάστρο Χλεμούτσι

Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με την μουσική μαγεία

Πρεμιέρα για το 9ο Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο Κάστρο Χλεμούτσι με μια μοναδική συναυλία που μάγεψε το αναγκαστικά λόγω covid-19, περιορισμένο κοινό.

Το Φεστιβάλ φέρει και πάλι την υπογραφή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή συνθέτη Γιώργου Βούκανου και περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες και εκδηλώσεις που προβάλλουν τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Μουσική βραδιά στο Κάστρο

Το ραντεβού με την μουσική μαγεία είχε δοθεί το βράδυ της Τετάρτης στις 21.00 στο Κάστρο Χλεμούτσι με «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ» του Γιώργου Βούκανου.

Το έργο ερμήνευσε, η κορυφαία Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Γιώργου Αραβίδη, με Σολίστ τον γνωστό ερμηνευτή Δώρο Δημοσθένους και την αγαπημένη πλέον στο κοινό της Ηλείας Άντα Αθανασοπούλου. Στις αφηγήσεις και την σκηνοθετική επιμέλεια ήταν ο αγαπημένος  Αστέριος Πελτέκης και η Χρύσα Ρώμα που θα οδήγησαν το κοινό  σε ένα ονειρικό ταξίδι στους Μύθους και τα παραμύθια του Κάστρου. Η Μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου, ενώ ακούστηκαν τραγούδια σε ποίηση Τάκη Χρυσούλη, Ελένης Μουζάκης Μπουρίτσα, και Έφης Παναγοπούλου. Τις Χορογραφίες είχε γράψει  η Δήμητρα Μπέρτσου με τον Χάρη Διαμαντόπουλο, ενώ την τηλεσκηνοθεσία έκανε ο εξαιρετικός Χρήστος  Φασόης και τους ατμοσφαιρικούς Φωτισμούς ο Γιώργος Πουλίδης.

Χαιρετισμοί Κοροβέση -Λέντζα

Λίγο πριν την συναυλία ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Λέντζας είπε μεταξύ άλλων: « Ο δήμος μας γιορτάζει την ίδρυση των 800 ετών του εμβληματικού Κάστρου Χλεμούτσι που κοσμεί τον δήμο  μας και αποτελεί μέρος την ιστορίας μας με το βραβευμένο έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και με αξιόλογους καλλιτέχνες. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το αξιόλογο πρόγραμμά του και να γίνετε μεταλαμπαδευτές του Πολιτισμού που παράγει και προάγει το Φεστιβάλ».

Το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κοροβέσης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε μεταξύ άλλων : «Δίνουμε λίγο από την δύναμή μας, δίνουμε λίγα από τον οβολόν μας είναι και επιθυμία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη να στηρίξουμε τέτοιες δραστηριότητες, που δίνουν πολιτιστικό αποτύπωμα.. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγουν Πολιτισμό και Τουρισμό»

(φωτο Κρίστο Χάσα)

Όλη η επικαιρότητα